טארטלט קרם פטיסייר ותותים

רכיבים

רינג עגול בקוטר 7×2 ס״מ
6-7 יחידות

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

קרם פטיסייר

500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל
100 גר' חלמון
100 גר' סוכר
55 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה

30 תותים

 

לקישוט

נשיקות מרנג

אופן הכנה

בצק פריך

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
  3. עוטפים את הבצק ומניחים אותו להתקרר במקרר למשך שעה לפחות.

 

הכנת הקלתית

  1. חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ"מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח בעזרת מברשת שערות יבשה (לא מומלץ להשתמש במברשת סיליקון) אחרת ישנו סיכוי שהבצק לא יצליח להיצמד לתבנית בשלב הבא.
  2. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית ומקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית.
  3. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מדליקים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  4. אופים את הבצק במשך 10-15 דקות ועד להזהבת הבצק.

 

הכנת קרם פטיסייר

  1. בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל- בקערה- טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מיד.
  3. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעה במקרר).

 

הרכבת הטארט

  1. טורפים היטב את הקרם ומחזירים אותו למרקם קרמי.
  2. ממלאים את הקלתית בקרם.
  3. מסדרים את התותים ומקשטים במרנגים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
4 תגובות
כתיבת תגובה
  • עדי מימון

    היי אלון!
    אם אני רוצה להכין טארט בקוטר 24 ס״מ אני יכולה פשוט לשים הכל בתבנית אחת? או שצריך להכפיל את המצרכים?

    הוסיפו תגובה
  • נעמה

    הקרם פטיסייר ס.ו.פ.נ.י!!!
    אני רוצה לנסות להכין אותו גם עם תחליף סוכר.
    האם אפשרי? מעבר למתיקות האם לסוכר פה יש תפקיד בכימיה של התערובת? או שזה יצליח לי גם עם סוכלוז?
    תודההההה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעמה,
      איזה כיף לשמוע! תודה רבה!

      אני חייב להודות שלא ניסיתי אף פעם להשתמש בתחליף סוכר בפטיסייר,
      אבל יש לו השפעה בכימיה של המתכון (הוא מעלה את טמפרטורת העמידות של הביצה לחום), כך שאני מניח שאם משתמשים בתחליף סוכר הקרם יהיה מאוד רגיש לחום.

      אשמח לשמוע איך יצא במידה ותכיני!

  • נעמה

    היי, תודה על התשובה, הכנתי!!! יצא מגניב, ממש עזר לי הטיפ שלך להיזהר עם החום, אחרי ההרתחה של החלב והעירבוב עם החלמונים קורנפלור וממתיק, החזרתי לחימום על באן מארי, ועירבבתי עד שהסמיך, ככה כלום לא נשרף ולא נהייתה חביתה 🙂 יצא מעולה. עכשיו הפחזניות בתנור ונראה לי יהיה להיט 🙂 אתייג אותך באינסטגרם אחכ

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות