טארט דבש מלוח

רכיבים


תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ

בצק פריך

150 גרם קמח (½ כוס + כף שטוחה)
50 גרם אבקת סוכר (½ כוס פחות 1 כף)
100 גרם חמאה
½ ביצה בגודל L

 

מלית דבש מלוחה

80 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצה L)
550 גרם שמנת מתוקה (2 כוסות)
120 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם קורנפלור (½ כוס פחות 2 כפות)
100 גרם דבש (⅓ כוס פחות כף)
3 גרם מלח (½ כפית)

 

אופן הכנה

לבצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2.  מוסיפים ביצה, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
  3.  מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ, (לקוטר שיהיה גדול מתבנית הטארט). מצננים במשך שעה לפחות במקרר.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

 

למלית דבש מלוחה ואפייה

  1. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר וקורנפלור תוך כדי בחישה עם מטרפה.
  2. בקערה טורפים היטב חלמונים עם דבש ומלח. מוזגים את התערובת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, על תערובת החלמונים.
  3. מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים את המלית לתוך קלתית הטארט הקפואה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בתכנית טורבו למשך כ-40 דקות ועד להתייצבות המלית.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
4 תגובות
כתיבת תגובה
  • שיראל

    היי אלון!
    הכנתי אתמול את הטארט והוא יצא מהמם!
    שאלה- בא לי שטעם הדבש יהיה מודגש יותר.. כמה עוד דבש אפשר להוסיף לדעתך? והאם להפחית בסוכר ובנוזלים?
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ישראל!
      ההמלצה שלי במקרה הזה היא פשוט להגיש את העוגה עם מעט דבש מעליה 🙂

  • נאהב

    מה מידות הרינג של המתכון כאן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      קוטר 22 סמ

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות