150 גרם קמח (½ כוס + כף שטוחה)
50 גרם אבקת סוכר (½ כוס פחות 1 כף)
100 גרם חמאה
½ ביצה בגודל L
80 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצה L)
550 גרם שמנת מתוקה (2 כוסות)
120 גרם סוכר (1/2 כוס+ 2 כפות שטוחות)
50 גרם קורנפלור (½ כוס פחות 2 כפות)
100 גרם דבש (⅓ כוס פחות כף)
3 גרם מלח (½ כפית)
לאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עודלאנשים שרוצים ללמוד קונדיטוריה לעומק, אבל לא רוצים להתחייב לקורס ארוך בבית-ספר. אני מזמין אתכם ל-4 שיעורים על 4 בצקים מרכזיים בקונדיטוריה
קראו עוד
היי אלון!
הכנתי אתמול את הטארט והוא יצא מהמם!
שאלה- בא לי שטעם הדבש יהיה מודגש יותר.. כמה עוד דבש אפשר להוסיף לדעתך? והאם להפחית בסוכר ובנוזלים?
תודה רבה
הי ישראל!
ההמלצה שלי במקרה הזה היא פשוט להגיש את העוגה עם מעט דבש מעליה 🙂
מה מידות הרינג של המתכון כאן?
הי,
קוטר 22 סמ
היי אלון!
בשביל להכין בצק פריך – איך אתה מודד חצי ביצה? מה משקלה?
או להכין כמות כפולה ולהקפיא?
חצי ביצה בגודל L היא 30 גרם בערך. אבל תמיד כדאי לשקשק ביצה ולשקול
הכנתי את העוגה פעמיים ויצאה מעולה! הבעיה היחידה שאני לא יודעת אם להגיש אותה חמה או קרה? (כשהגשתי חם כולם היו בטוחים שלא מוכנה, כשהגשתי קר היה מאוד טעים אבל קשה מאוד לחיתוך).
הי נינה!
איז כיף לשמוע 🙂
הכי טוב בעיני בטמפרטורת החדר
היי אלון, אני רוצה מאוד להכין את טארט הדבש הזה לפסח, אתה חושב שעם קלתית ללא גלוטן עדיין זה ייצא טעים וטוב?
הי נטע,
בהחלט כן!
חג שמח! 🙂
היי אלון! אני רוצה להוסיף מעט שקדים פרוסים מלמעלה, האם להוסיף לקרת סוף האפיה או שניתן כבר מההתחלה?
הי אופיר!
לצערי לא ניסיתי ולכן אני לא יודע לומר בוודאות. בתור התחלה, כנסיון, הייתי ממליץ להוסיף באמצע האפייה
בהצלחה!
הי אלון
התחלתי להכין את המתכון ובמלית כתוב כוס סוכר 120 גרם
בדרך כלל כוס סוכר רגיל 200גרם. למה התכוונת? ללכת לפי המשקל? תודה רבה
הי אפרת,
את לגמרי צודקת. תודה 🙂
תיקנתי ובהחלט כדאי תמיד ללכת עם הכמויות בגרמים.
בהצלחה!
היי אלון, מצטרפת לשאלה שמעלי לגבי הסוכר. 120 גרם סוכר זה הרבה פחות מכוס. האם הנתון הנכון הוא 120 גרם או 200 גרם שזה כוס? גם בבצק פריך נראה שיש בעיה, 150 גרם קמח זה כוס ועוד קצת, לא חצי כוס. אני תמיד משתמשת במשקל ולא בכוסות, רק רוצה לוודא שאכן המשקלים הרשומים כאן נכונים, ורק המידות בכוסות השתבשו. תודה ושנה טובה!
הי אורית!
את לגמרי צודקת- בכל מקרה תמיד כדאי ללכת לפי הכמות בגרמים 🙂
שאלות סקרנות: ראיתי מתכונים דומים ובכולם הסוכר והקורנפלור מומסים בחלב ולא מעורבבים עם החלמונים כמו פטיסייר. למה זה? שאלה נוספת: האם כמות הממתיקים דבש+ סוכר לא גדולה מידי?
הי איילת!
המטרה היא להסמיך את התערובת ולא לבשל את הביצים- הם יתבשלו באפייה בתנור.
לגבי הממתיקים- בעיני מדובר על כמות מדוייקת 🙂
שאלה נוספת: האם אין צורך באפייה עיוורת?
הי איילת, זה לא חובה אבל אם תרצי שהבצק יהיה שחום יותר בהחלט ניתן לעשות אפייה עיוורת
בהצלחה!
היי אלון עשיתי את המתכון הזה כבר בעבר ויצא מעולה! רציתי לדעת אם נראה לך אפשרי לעשות לו שכבת קרמל כמו בקרם ברולה, אחרי הקירור ולפני ההגשה?
הי נעמה!
תודה רבה 🙂
חייב להודות שלא נסיתי, אבל על פניו אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד
האם הכמות במתכון תספיק לרינג בקוטר 24? או שצריך להגדיל את הכמות?
תודה!
עם מה מומלץ להגיש את העוגה? כדאי קרם פרש או קצפת?
הי עמית,
ממליץ קרם פרש
היי
היי אלון,
אני רוצה להכין את הטארט (פרווה)
כנראה שאשתמש במחמאה ושמנת פרווה – זה בסדר או שיש שינוי שאני אצטרך לשים לב אליו ?
כמו”כ יש לי תבנית בקוטר של 26 ס”מ פי כמה אצטרך להגדיל את המתכון הנ”ל ???
לפי התמונה זה נראה שהשוליים של הבצק הרבה יותר גבוהות מהמלית זה בכוונה ???
אם אני רוצה לעטוף מלמעלה את הטארט ג”כ בבצק פריך… מה אני צריכה לשים לב מבחינת אפייה ????
תודה רבה רבה על כל החפירות ☺
???
היי אלון, הכנתי את הטארט והכל התקדם טוב עד שלב האפייה. אפיתי אותה בכפול מהזמן, הלמעלה השחים יפה וגם הבצק אבל המלית לא נהייתה יציבה ולאחר קירור המרקם יצא פודינגי.
תוהה מה עשיתי לא נכון?
הי תמר,
באיזו טמפרטורה אפית את הטארט? והאם התנור שלך אופה יחסית חם/קר?
אפיתי בטמפרטורה שכתובה במתכון- 170 על טורבו. הוצאתי כי מההשחמה זה היה נראה שעוד קצת והטארט יישרף. זה תנור חדש, אני עוד לומדת אותו. מניחה שזה קשור לזה.
הי תמר,
הבנתי. אם כך יכול להיות שבפעם הבאה עדיף שתנסי לאפות בחום נמוך יותר- אפילו 150 מעלות במקום 170.
בהצלחה!
הכנתי את הטארט מספר פעמים עם תמצית וניל ויצא ממש ממש טעים תודה רבה
הי אפרת!
איזה כיף לשמוע, תודה רבה!!
היי אלון!
ניסיתי להכין את הטארט והכל היה נראה מהמם עד שלב האפיה – אחרי כחצי שעה המלית התפחה מאד וגלשה החוצה (מעין קצף, כאילו הייתה סודה לשתיה או אבקת אפיה).
זה קרה למרות שעשיתי 90% מכמות המלית (שיסתדר עם 500 מל שמנת, ובדקתי היטב שאלה הכמויות).
את הקרם מיליתי עד הסוף ברינג 22 על 2.
רעיון למה הלך לא נכון?
תודה!
הי מתן!
קודם כל אני מצטער מאוד לשמוע שזה מה שקרה,
האם התנור שלך אופה חם יחסית?