רכיבים
תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ
בצק פריך
150 גרם קמח (½ כוס + כף שטוחה)
50 גרם אבקת סוכר (½ כוס פחות 1 כף)
100 גרם חמאה
½ ביצה בגודל L
מלית דבש מלוחה
80 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצה L)
550 גרם שמנת מתוקה (2 כוסות)
120 גרם סוכר (1 כוס)
50 גרם קורנפלור (½ כוס פחות 2 כפות)
100 גרם דבש (⅓ כוס פחות כף)
3 גרם מלח (½ כפית)
אופן הכנה
לבצק פריך
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
- מוסיפים ביצה, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ"מ, (לקוטר שיהיה גדול מתבנית הטארט). מצננים במשך שעה לפחות במקרר.
- מעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.
למלית דבש מלוחה ואפייה
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר וקורנפלור תוך כדי בחישה עם מטרפה.
- בקערה טורפים היטב חלמונים עם דבש ומלח. מוזגים את התערובת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, על תערובת החלמונים.
- מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
- מעבירים את המלית לתוך קלתית הטארט הקפואה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בתכנית טורבו למשך כ-40 דקות ועד להתייצבות המלית.
היי אלון!
הכנתי אתמול את הטארט והוא יצא מהמם!
שאלה- בא לי שטעם הדבש יהיה מודגש יותר.. כמה עוד דבש אפשר להוסיף לדעתך? והאם להפחית בסוכר ובנוזלים?
תודה רבה
הי ישראל!
ההמלצה שלי במקרה הזה היא פשוט להגיש את העוגה עם מעט דבש מעליה 🙂
מה מידות הרינג של המתכון כאן?
הי,
קוטר 22 סמ
היי אלון!
בשביל להכין בצק פריך – איך אתה מודד חצי ביצה? מה משקלה?
או להכין כמות כפולה ולהקפיא?
חצי ביצה בגודל L היא 30 גרם בערך. אבל תמיד כדאי לשקשק ביצה ולשקול
הכנתי את העוגה פעמיים ויצאה מעולה! הבעיה היחידה שאני לא יודעת אם להגיש אותה חמה או קרה? (כשהגשתי חם כולם היו בטוחים שלא מוכנה, כשהגשתי קר היה מאוד טעים אבל קשה מאוד לחיתוך).
הי נינה!
איז כיף לשמוע 🙂
הכי טוב בעיני בטמפרטורת החדר