טארט דבש מלוח

רכיבים


תבנית טארט בקוטר 22 ס”מ

בצק פריך

150 גרם קמח (½ כוס + כף שטוחה)
50 גרם אבקת סוכר (½ כוס פחות 1 כף)
100 גרם חמאה
½ ביצה בגודל L

 

מלית דבש מלוחה

80 גרם חלמונים (4 חלמונים מביצה L)
550 גרם שמנת מתוקה (2 כוסות)
120 גרם סוכר (1/2 כוס+ 2 כפות שטוחות)
50 גרם קורנפלור (½ כוס פחות 2 כפות)
100 גרם דבש (⅓ כוס פחות כף)
3 גרם מלח (½ כפית)

 

אופן הכנה

לבצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2.  מוסיפים ביצה, מנמיכים את המהירות של המיקסר ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
  3.  מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ”מ, (לקוטר שיהיה גדול מתבנית הטארט). מצננים במשך שעה לפחות במקרר.
  4. מעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

 

למלית דבש מלוחה ואפייה

  1. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר וקורנפלור תוך כדי בחישה עם מטרפה.
  2. בקערה טורפים היטב חלמונים עם דבש ומלח. מוזגים את התערובת החמה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, על תערובת החלמונים.
  3. מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים את המלית לתוך קלתית הטארט הקפואה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בתכנית טורבו למשך כ-40 דקות ועד להתייצבות המלית.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
36 תגובות
כתיבת תגובה
  • שיראל

    היי אלון!
    הכנתי אתמול את הטארט והוא יצא מהמם!
    שאלה- בא לי שטעם הדבש יהיה מודגש יותר.. כמה עוד דבש אפשר להוסיף לדעתך? והאם להפחית בסוכר ובנוזלים?
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ישראל!
      ההמלצה שלי במקרה הזה היא פשוט להגיש את העוגה עם מעט דבש מעליה 🙂

  • נאהב

    מה מידות הרינג של המתכון כאן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      קוטר 22 סמ

  • ענת

    היי אלון!
    בשביל להכין בצק פריך – איך אתה מודד חצי ביצה? מה משקלה?
    או להכין כמות כפולה ולהקפיא?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      חצי ביצה בגודל L היא 30 גרם בערך. אבל תמיד כדאי לשקשק ביצה ולשקול

  • נינה

    הכנתי את העוגה פעמיים ויצאה מעולה! הבעיה היחידה שאני לא יודעת אם להגיש אותה חמה או קרה? (כשהגשתי חם כולם היו בטוחים שלא מוכנה, כשהגשתי קר היה מאוד טעים אבל קשה מאוד לחיתוך).

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נינה!
      איז כיף לשמוע 🙂
      הכי טוב בעיני בטמפרטורת החדר

  • נטע

    היי אלון, אני רוצה מאוד להכין את טארט הדבש הזה לפסח, אתה חושב שעם קלתית ללא גלוטן עדיין זה ייצא טעים וטוב?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטע,
      בהחלט כן!
      חג שמח! 🙂

  • אופיר

    היי אלון! אני רוצה להוסיף מעט שקדים פרוסים מלמעלה, האם להוסיף לקרת סוף האפיה או שניתן כבר מההתחלה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אופיר!
      לצערי לא ניסיתי ולכן אני לא יודע לומר בוודאות. בתור התחלה, כנסיון, הייתי ממליץ להוסיף באמצע האפייה
      בהצלחה!

  • אפרת

    הי אלון
    התחלתי להכין את המתכון ובמלית כתוב כוס סוכר 120 גרם
    בדרך כלל כוס סוכר רגיל 200גרם. למה התכוונת? ללכת לפי המשקל? תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אפרת,
      את לגמרי צודקת. תודה 🙂
      תיקנתי ובהחלט כדאי תמיד ללכת עם הכמויות בגרמים.
      בהצלחה!

  • אורית אפק

    היי אלון, מצטרפת לשאלה שמעלי לגבי הסוכר. 120 גרם סוכר זה הרבה פחות מכוס. האם הנתון הנכון הוא 120 גרם או 200 גרם שזה כוס? גם בבצק פריך נראה שיש בעיה, 150 גרם קמח זה כוס ועוד קצת, לא חצי כוס. אני תמיד משתמשת במשקל ולא בכוסות, רק רוצה לוודא שאכן המשקלים הרשומים כאן נכונים, ורק המידות בכוסות השתבשו. תודה ושנה טובה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אורית!
      את לגמרי צודקת- בכל מקרה תמיד כדאי ללכת לפי הכמות בגרמים 🙂

  • איילת

    שאלות סקרנות: ראיתי מתכונים דומים ובכולם הסוכר והקורנפלור מומסים בחלב ולא מעורבבים עם החלמונים כמו פטיסייר. למה זה? שאלה נוספת: האם כמות הממתיקים דבש+ סוכר לא גדולה מידי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איילת!
      המטרה היא להסמיך את התערובת ולא לבשל את הביצים- הם יתבשלו באפייה בתנור.
      לגבי הממתיקים- בעיני מדובר על כמות מדוייקת 🙂

  • איילת

    שאלה נוספת: האם אין צורך באפייה עיוורת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איילת, זה לא חובה אבל אם תרצי שהבצק יהיה שחום יותר בהחלט ניתן לעשות אפייה עיוורת
      בהצלחה!

  • נעמה

    היי אלון עשיתי את המתכון הזה כבר בעבר ויצא מעולה! רציתי לדעת אם נראה לך אפשרי לעשות לו שכבת קרמל כמו בקרם ברולה, אחרי הקירור ולפני ההגשה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעמה!
      תודה רבה 🙂

      חייב להודות שלא נסיתי, אבל על פניו אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד

  • שני

    האם הכמות במתכון תספיק לרינג בקוטר 24? או שצריך להגדיל את הכמות?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
  • עמית

    עם מה מומלץ להגיש את העוגה? כדאי קרם פרש או קצפת?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עמית,
      ממליץ קרם פרש

  • ספיר

    היי

    הוסיפו תגובה
  • ספיר

    היי אלון,
    אני רוצה להכין את הטארט (פרווה)
    כנראה שאשתמש במחמאה ושמנת פרווה – זה בסדר או שיש שינוי שאני אצטרך לשים לב אליו ?
    כמו”כ יש לי תבנית בקוטר של 26 ס”מ פי כמה אצטרך להגדיל את המתכון הנ”ל ???
    לפי התמונה זה נראה שהשוליים של הבצק הרבה יותר גבוהות מהמלית זה בכוונה ???
    אם אני רוצה לעטוף מלמעלה את הטארט ג”כ בבצק פריך… מה אני צריכה לשים לב מבחינת אפייה ????
    תודה רבה רבה על כל החפירות ☺

    הוסיפו תגובה
  • ספיר

    ???

    הוסיפו תגובה
  • תמר

    היי אלון, הכנתי את הטארט והכל התקדם טוב עד שלב האפייה. אפיתי אותה בכפול מהזמן, הלמעלה השחים יפה וגם הבצק אבל המלית לא נהייתה יציבה ולאחר קירור המרקם יצא פודינגי.
    תוהה מה עשיתי לא נכון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תמר,
      באיזו טמפרטורה אפית את הטארט? והאם התנור שלך אופה יחסית חם/קר?

  • תמר

    אפיתי בטמפרטורה שכתובה במתכון- 170 על טורבו. הוצאתי כי מההשחמה זה היה נראה שעוד קצת והטארט יישרף. זה תנור חדש, אני עוד לומדת אותו. מניחה שזה קשור לזה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תמר,
      הבנתי. אם כך יכול להיות שבפעם הבאה עדיף שתנסי לאפות בחום נמוך יותר- אפילו 150 מעלות במקום 170.
      בהצלחה!

  • אפרת

    הכנתי את הטארט מספר פעמים עם תמצית וניל ויצא ממש ממש טעים תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אפרת!
      איזה כיף לשמוע, תודה רבה!!

  • מתן

    היי אלון!
    ניסיתי להכין את הטארט והכל היה נראה מהמם עד שלב האפיה – אחרי כחצי שעה המלית התפחה מאד וגלשה החוצה (מעין קצף, כאילו הייתה סודה לשתיה או אבקת אפיה).
    זה קרה למרות שעשיתי 90% מכמות המלית (שיסתדר עם 500 מל שמנת, ובדקתי היטב שאלה הכמויות).
    את הקרם מיליתי עד הסוף ברינג 22 על 2.
    רעיון למה הלך לא נכון?

    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מתן!

      קודם כל אני מצטער מאוד לשמוע שזה מה שקרה,
      האם התנור שלך אופה חם יחסית?

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות