טארט ברטון, פטל, מסקרפונה ופירות יער

רכיבים

רינג בקוטר 8 ס״מ
עבור 8 מנות

ברטון

150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
40 גרם חלמונים
225 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח

מוס פטל

25 גרם חמאה
70 גרם מחית פטל
70 גרם שוקולד לבן
130 גרם שמנת

קרם מסקרפונה

250 גרם שמנת
250 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם סוכר
חצי מקל וניל / כפית מחית וניל

פירות יער טריים

אופן הכנה

מכינים מראש מוס פטל

  1. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, חמאה ומחית פטל. במקביל מסדרים שוקולד לבן בכוס מדידה.
  2. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
  3. מסננים את התערובת לתוך קופסה ומקררים לפחות 3 שעות.
  4. מעבירים את התערובת למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים את הקרם לקציפה יציבה. חשוב להמנע מהקצפת יתר.

בצק ברטון

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר.
  2. מוסיפים חלמונים ומאחדים.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס״מ.
  5. מחלצים בזהירות את הבצק מנייר האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-25 דקות ועד להזהבה.
  6. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.
  7. קורצים עיגולים בעזרת הרינג.

קרם מסקרפונה

  1. מניחים במיקסר את כל המרכיבים ומקציפים על מהירות גבוהה עד להיווצרות קציפה יציבה.
  2. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן-צפוף בקוטר 10-12 מ״מ.

הרכבת הקינוח

  1. בעזרת פלטה קטנה מורחים שכבה דקה של קרם פטל על בצק הברטון.
  2. על שכבת קרם הפטל מזלפים קציפת מסקרפונה באופן הרצוי.
  3. מסדרים פירות יער (ניתן להוסיף גם מרמלדות).

 

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
18 תגובות
כתיבת תגובה
  • אביב ארוילי

    היי אלוף אפשר להכין את כל הדברים מראש (אפייה, קרמים, הקצפות ) ולהרכיב את הקינוח בסוף הארוחה ?

    הוסיפו תגובה
  • אלון שבו

    הי אביב,
    בהחלט ואפילו מומלץ!
    חג שמח 🙂

    הוסיפו תגובה
  • רוני

    היי אלון 🙂
    אם אני רוצה להכין את זה כטארט ולא טארטלט, איזה גודל של רינג יתאים כאן? והאם ישפיע על משך האפייה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רוני, ניתן להשתמש במקום ברינג גדול יותר- למשל בקוטר 22 או 24 ס״מ. זה ישפיע על משך האפייה הוא יתארך במעט (קשה לי להעריך בדיוק בכמה דקות), אך הדרך לדעת אם הוא מוכן יהיה לפני הצבע של הבצק- הוא צריך להיות זהוב-שחום.

      שיהיה בהצלחה!

  • רחל גלעד

    האם ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב או מריר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רחל,

      את מעוניינת להחליף את השוקולד הלבן במתכון של המוס פטל?

  • עומרי

    אפשר לחתוך את הבצק לפני האפייה?
    כך שאני יוכל להשתמש גם בשאריות של הבצק?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עומרי,
      כן אין בעיה,
      רק חשוב לקרר לפני את הבצק אחרת יהיה לך קשה לקרוץ את העיגולים

  • אנונימי

    איזה שמנת צריך? ( מתוקה או להקצפה?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,

      שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן.
      בהצלחה!

  • אנונימי

    אפשר להכין את המוס פטל יום לפני הכנת הבצק והקרם מסקרפונה? ( או אפילו כמה שעות לפני?)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      כן אין בעיה

  • אנונימי

    הכוונה היא לחמאה רכה?

    הוסיפו תגובה
  • מיה

    הברטון ייצא גבוה מספיק ברינג 22?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיה,
      כן 🙂

  • אנונימי

    אפשר להחליף את המקל וניל בתמצית וניל ועם כן אז בכמה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      זה בהחלט אפשרי.
      אני ממיר מקל וניל שלם בכפית תמצית איכותית (או מחית איכותית).

  • אלונה

    היי אלון,האם המוס פטל הוא במרקם שניתן לזלף אותו?או שצריך להוסיף לו ג’לטין כדי שיהיה יציב יותר?

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות