רכיבים
רינג בקוטר 8 ס״מ
עבור 8 מנות
ברטון
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
40 גרם חלמונים
225 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח
מוס פטל
25 גרם חמאה
70 גרם מחית פטל
70 גרם שוקולד לבן
130 גרם שמנת
קרם מסקרפונה
250 גרם שמנת 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם סוכר
חצי מקל וניל / כפית מחית וניל
פירות יער טריים
אופן הכנה
מכינים מראש מוס פטל
- בסיר מביאים לרתיחה שמנת, חמאה ומחית פטל. במקביל מסדרים שוקולד לבן בכוס מדידה.
- יוצקים את התערובת החמה על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
- מסננים את התערובת לתוך קופסה ומקררים לפחות 3 שעות.
- מעבירים את התערובת למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים את הקרם לקציפה יציבה. חשוב להמנע מהקצפת יתר.
בצק ברטון
- במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר.
- מוסיפים חלמונים ומאחדים.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס״מ.
- מחלצים בזהירות את הבצק מנייר האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-25 דקות ועד להזהבה.
- מצננים את הבצק בטמפ' החדר.
- קורצים עיגולים בעזרת הרינג.
קרם מסקרפונה
- מניחים במיקסר את כל המרכיבים ומקציפים על מהירות גבוהה עד להיווצרות קציפה יציבה.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן-צפוף בקוטר 10-12 מ״מ.
הרכבת הקינוח
- בעזרת פלטה קטנה מורחים שכבה דקה של קרם פטל על בצק הברטון.
- על שכבת קרם הפטל מזלפים קציפת מסקרפונה באופן הרצוי.
- מסדרים פירות יער (ניתן להוסיף גם מרמלדות).
היי אלוף אפשר להכין את כל הדברים מראש (אפייה, קרמים, הקצפות ) ולהרכיב את הקינוח בסוף הארוחה ?
הי אביב,
בהחלט ואפילו מומלץ!
חג שמח 🙂
היי אלון 🙂
אם אני רוצה להכין את זה כטארט ולא טארטלט, איזה גודל של רינג יתאים כאן? והאם ישפיע על משך האפייה?
הי רוני, ניתן להשתמש במקום ברינג גדול יותר- למשל בקוטר 22 או 24 ס״מ. זה ישפיע על משך האפייה הוא יתארך במעט (קשה לי להעריך בדיוק בכמה דקות), אך הדרך לדעת אם הוא מוכן יהיה לפני הצבע של הבצק- הוא צריך להיות זהוב-שחום.
שיהיה בהצלחה!
האם ניתן להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד חלב או מריר?
הי רחל,
את מעוניינת להחליף את השוקולד הלבן במתכון של המוס פטל?
אפשר לחתוך את הבצק לפני האפייה?
כך שאני יוכל להשתמש גם בשאריות של הבצק?
הי עומרי,
כן אין בעיה,
רק חשוב לקרר לפני את הבצק אחרת יהיה לך קשה לקרוץ את העיגולים
איזה שמנת צריך? ( מתוקה או להקצפה?)
הי,
שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן.
בהצלחה!
אפשר להכין את המוס פטל יום לפני הכנת הבצק והקרם מסקרפונה? ( או אפילו כמה שעות לפני?)
הי,
כן אין בעיה
הכוונה היא לחמאה רכה?
הברטון ייצא גבוה מספיק ברינג 22?
הי מיה,
כן 🙂
אפשר להחליף את המקל וניל בתמצית וניל ועם כן אז בכמה?
הי,
זה בהחלט אפשרי.
אני ממיר מקל וניל שלם בכפית תמצית איכותית (או מחית איכותית).
היי אלון,האם המוס פטל הוא במרקם שניתן לזלף אותו?או שצריך להוסיף לו ג’לטין כדי שיהיה יציב יותר?
ניתן להקפיא את מוס הפטל ברינג ולהניח אותו קפוא על הבצק?
הי מאור,
כן זה אפשרי 🙂
היי אלון. יש לי מלא דובדבנים. לדעתך אוכל להמיר את המחית פטל במחית דובדבנים שאכין? ואם כן- פשוט לטחון דובדבנים ולסנן? תודה!
הי אפרת,
בהחלט כך ובדיוק כמו שכתבת 🙂
מצוין! תודה! וכשאתה כותב שמנת- הכוונה לשמנת חמוצה/שמנת מתוקה להקצפה או שמנת סימפוניה?
הי אפרת,
שמנת 38%. עדכנתי את המתכון תודה
מאיפה לוקחים עכשיו פרות יער ?
(יש לי בעית כשרות🤔עים זה)
הי,
יש אצל הרבה ספקים/חנויות של פירות. חלקם הגדול גם עושים משלוח.
ממליץ ליצור עמם קשר ולברר לפני אם אכן יש (זה משתנה מספק לספק)
היי אלון, האם ניתן לזלף את המוס פטל?
הי אלינור,
כן זה אפשרי 🙂
היוש, הכוונה בשמנת בחלק של המוס פטל היא לשמנת להקצפה?
אשמח לתשובה 🙂
הי שירה,שמנת 38%
היי, הכוונה בכמויות של השמנת- גרמים או מ״ל? והאם שניהם שמנת מתוקה 38%? (גם במוס פטל וגם בקרם מסקרפונה) תודה:)
הי מיטל!
תמיד בגרמים 🙂
לגבי השמנת- כן