המילפיי המושלם

רכיבים

דפי בצק מקורמלים

250 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
50 גרם אבקת סוכר
+50 גרם אבקת סוכר לקישוט

קרם וניל

500 גרם חלב
½ מקל וניל / 1 כפית מחית וניל
100 גרם חלמון
100 גרם סוכר
55 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה קרה

אופן הכנה

בצק עלים מקורמל

  1. מחממים תנור ל170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים אותו בין 2 ניירות אפייה ובין 2 מגשי אפייה.
  3. אופים במשך 20-25 דקות.
  4. לאחר שהבצק הזהיב (אך לא השחים) יש להוציא את הבצק מהתנור, להוריד את המגש העליון ולפזר אבקת סוכר בשכבה דקה.
    במקביל מחממים את התנור ל180 מעלות.
  5. ממשיכים לאפות את הבצק (ללא המגש העליון) במדף העליון של התנור עד שנוצר קרמול של אבקת הסוכר- הקרמול נוצר ברגע שבו הבצק נראה מבריק.

קרם פטיסייר וניל

  1. בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל טורפים בקערה בינונית חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים את החלב על תערובת החלמונים. טורפים היטב עד לאיחוד.
  3. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומביאים אותה לרתיחה על אש נמוכה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת- אחרת יווצרו גושים בקרם. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על גבי הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט במקרר (לפחות שעתיים).

הרכבת המילפיי

  1. חותכם את בצק העלים המקורמל למלבנים או משולשים בגודל הרצוי.
  2. טורפים היטב את קרם הוניל ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10-12 מ״מ.
  3. מזלפים קרם וניל על שכבה ראשונה של בצק עלים. מניחים עוד שכבת בצק עלים על הקרם וחוזרים על הפעולה. מסיימים עם שכבה אחרונה של בצק עלים.
  4. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. מומלץ לצרוך את הקינוח סמוך למועד ההגשה.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
9 תגובות
כתיבת תגובה
  • מיכאל

    הי, יש מתכון להכנת הבצק? בתמונה זה לא נראה מבצק מוכן.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיכאל,
      נכון לעכשיו אין מתכון באתר להכנת בצק עלים. אני מאמין שיעלה בעתיד.
      אעדכן

  • ליז

    אפשרי מתכון לבצק עלים? תודה רבה !!!!!!!

    הוסיפו תגובה
  • יעל

    הכמות שבמתכון היא לפס אחד?

    הוסיפו תגובה
  • סיון

    האם המתכון מספיק לפס אחד?

    הוסיפו תגובה
  • קרן

    לכמה מנות בדיוק זה?
    וגם מה הבדל בין מתכון הזה למתכון בישראל היום?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי קרן,
      בפועל תוכלי לקבוע לכמה מנות תכיני- בהתאם לצורת החיתוך.
      על איזו כתבה מדובר בישראל היום?

  • ליאת מאיר

    היי אלון , ניסיתי להכין את קרם הפטיסייר ושקלתי את החומרים אבל כבר כשהעברתי את החלב הרותח לתערובת החלמונים הקרם הסמיך מאוד בקערה לפני שהגיע לסיר
    מה לעשות בפעם הבאה בשביל למנוע?
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאת

      כדי לוודא שזה יקרה בפעם הבאה תוכלי לבצע השוואת טמפרטורת- כלומר למזוג חלק מהחלב החם לקערה, לערבב היטב ואז להוסיף את השאר.

      המון בהצלחה!

הוספת תגובה

קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות