רכיבים
עבור 10 עוגיות
לבצק פריך
150 גרם קמח (1 כוס + 1 כף)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
100 גרם חמאה
30 גרם ביצה (1/2 ביצה בגודל לארג׳)
לקרם פטיסייר
500 מ"ל חלב (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כפית מחית או תמצית וניל
90 גרם חלמון (6 חלמונים מביצים בגודל מדיום)
90 גרם סוכר (חצי כוס פחות 1 כף)
45 גרם קורנפלור (חצי כוס + 2 כפות)
מעט קונפיטורת דובדבנים (או פרי אחר)
אופן הכנה
קרם פטיסייר
- בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
- מוסיפים בהדרגה את החלב הרותח לתוך הקערה וטורפים היטב.
- מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכת הקרם.
- מעבירים את הקרם לקערה ומניחים עליו ניילון נצמד.
- מעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר)
- .לפני השימוש טורפים היטב את הקרם ומעבירים אותו לשקית זילוף ללא צנטר.
בצק פריך
- במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
- מוסיפים חצי ביצה טרופה וממשיכים לערבל עד ליצירת בצק.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 2־3 מ״מ ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה.
- קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס״מ. מזלפים על מחצית מהעיגולים תלולית של קרם פטיסייר (חשוב להקפיד שהקרם יוצב במרכז העיגול)
- מזלפים מעט קונפיטורה לתוך קרם הפטיסייר.
- סוגרים עם עיגול נוסף של בצק. מהדקים היטב את שולי העיגולים.
- מעבירים להקפאה למשך כ־10 דקות ועד להתייצבות הבצק ובמקביל מחממים תנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.
- אופים במשך כ־15 דקות ועד להזהבת הבצק.
היי אלון!
נראה מושלם! האם ניתן להקפיא את העוגיות לאחר האפייה?
הי רות,
לא הייתי ממליץ מכיוון שהמלית לא קופאת טוב