סטיילינג: נורית קריב | צילום: נעה קסטל וגיא כהן

ג׳נובסי | עוגיות סיציליאניות מבצק פריך

רכיבים

עבור 10 עוגיות

לבצק פריך

150 גרם קמח (1 כוס + 1 כף)
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות 2 כפות)
100 גרם חמאה
30 גרם ביצה (1/2 ביצה בגודל לארג׳)

לקרם פטיסייר

500 מ"ל חלב (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כפית מחית או תמצית וניל
90 גרם חלמון (6 חלמונים מביצים בגודל מדיום)
90 גרם סוכר (חצי כוס פחות 1 כף)
45 גרם קורנפלור (חצי כוס + 2 כפות)
מעט קונפיטורת דובדבנים (או פרי אחר)

אופן הכנה

קרם פטיסייר

  1. בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. מוסיפים בהדרגה את החלב הרותח לתוך הקערה וטורפים היטב.
  3. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכת הקרם.
  4. מעבירים את הקרם לקערה ומניחים עליו ניילון נצמד.
  5. מעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר)
  6. .לפני השימוש טורפים היטב את הקרם ומעבירים אותו לשקית זילוף ללא צנטר.

 

בצק פריך

  1. במעבד מזון עם להב מתכת מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים חצי ביצה טרופה וממשיכים לערבל עד ליצירת בצק.
  3. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 2־3 מ״מ ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה.
  4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס״מ. מזלפים על מחצית מהעיגולים תלולית של קרם פטיסייר (חשוב להקפיד שהקרם יוצב במרכז העיגול)
  5. מזלפים מעט קונפיטורה לתוך קרם הפטיסייר.
  6. סוגרים עם עיגול נוסף של בצק. מהדקים היטב את שולי העיגולים.
  7. מעבירים להקפאה למשך כ־10 דקות ועד להתייצבות הבצק ובמקביל מחממים תנור ל־200 מעלות בתוכנית טורבו.
  8. אופים במשך כ־15 דקות ועד להזהבת הבצק.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות