גוז׳ר

רכיבים

ל-30 יחידות

125 גרם חלב
125 גרם מים
100 גרם חמאה
5 גרם מלח
10 גרם סוכר
150 גרם קמח
220 גרם ביצים

+100 גרם גבינה קשה מגורדת

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח. מקפידים שהחמאה תימס לפני שהנוזלים יגיעו לרתיחה (ניתן לערבב מדי פעם).
  3. לאחר הרתיחה מורידים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל הכמות של הקמח. מערבבים מיד ומאחדים את הקמח בתערובת.
  4. מחזירים את הסיר לאש בינונית ומבשלים את הבצק תוך כדי בחישה מתמדת עד להיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
  5. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים ומקררים את הבצק במהירות נמוכה, עד לטמפ' בה ניתן לגעת בבצק עם היד (ולא יהיה חם מדי).
  6. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי. לאחר מכן מבצעים בדיקה שמטרתה לזהות אם הוכנסו מספיק ביצים לתערובת (צריך לזכור שבשלב הזה אנחנו רוצים להימנע מהכנסת כמות יתר של ביצים, אחרת הצורה של הזילוף לא תישמר): בבדיקה יוצרים שביל עמוק בעזרת האצבע. אם בבצק יהיו מספיק ביצים השביל צריך להסגר על עצמו תוך שניה אחת או שתיים. אם הדבר לא קורה יש להכניס עוד רבע ביצה בכל פעם ולחזור על הפעולה.
  7. מוסיפים לבצק המוכן 75 גרם גבינת קשה מגורדת ומערבבים היטב.
  8. מסדרים תבנית עם נייר אפיה או משטח סיליקון ומעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 10-12 מ״מ.
  9. מזלפים את הבצק  לעיגולים בקוטר 5-6 ס״מ.
  10. מפזרים את יתרת הגבינה המגורדת על גבי הגוז׳רים המזולפים.
  11. אופים את הגוז׳רים במשך 25-35 דקות ועד להשחמתם בתנור.

        * חשוב מדי פעם לפתוח את התנור כדי לשחרר אדים.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • שרה כליפא

    היי מתכונים מעולים
    איך הופכים את הבצק לפרווה תודה וחג שמח

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      לא הייתי מציע להפוך את הבצק לפרווה- כיוון שכל הרעיון בגוז׳ר הוא השילוב שלו עם גבינה.
      אם בכל זאת תרצי לעשות זאת את יכולה להחליף את החמאה בשמן או במרגרינה.

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות