אוזני המן

רכיבים

ל-20 יחידות

בצק פריך

150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר
½ ביצה בגודל L

מלית פרג

200 גרם חלב
130 גרם סוכר
20 גרם דבש או סוכר אינוורטי
200 גרם פרג טחון
40 גרם שקדים טחונים

מלית שוקולד

250 גרם ממרח שוקולד
35 גרם אבקת שקדים

אופן הכנה

מלית פרג

  1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש.
  2. מוסיפים את הפרג, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-3 דקות ועד לספיגת הנוזלים על ידי הפרג.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים שקדים טחונים. מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור במקרר. (את המלית ניתן לזלף או להעביר עם כפית לאחר הקירור.

מלית שוקולד

  1. בקערה מערבבים את החומרים היטב. מעבירים לשקית זילוף.

בצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים מלבד הביצה עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים את חצי הביצה וממשיכים לערבל עד ליצירת בצק ראשוני.
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה לפחות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס״מ, מזלפים או מעבירים עם כפית מלית בכמות של כפית וסוגרים את עיגול הבצק למשולש- ליצירת אוזן המן. חשוב להדק את פינות העוגיות לפני האפייה אחרת המלית עשויה לנזול החוצה.
  5. מעבירים להקפאה למשך כ-5 דקות ועד להתייצבות הבצק.
  6. אופים במשך 12-15 דקות ועד להזהבת העוגיות.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
38 תגובות
כתיבת תגובה
  • Noa

    היי אלון, חג שמח 🙂
    רציתי להכין את המתכון אבל לצערי אין ברשותי את כל הכלים הדרושים (כגון מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון ותנור עם אפשרות לאפיית טורבו)
    אשמח לדעת אם ערבוב כל המרכיבים בקערה ולישה ידנית יהוו תוצאה מספקת והאם אפשרות של BROIL בתנור תועיל? (יש רק אפשרות של HIGH או LOW)

    תודה רבה מראש,
    נועה סרוסי

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נועה, מה שלומך?
      את הבצק אפשר להכין ככה: בקערה לערבב חמאה רכה עם הסוכר, להוסיף ביצה ולערבב לתערובת אחידה ולסיום להוסיף את הקמח.
      בתנור – אני מודה שאני לא מספיק מכיר את האופציות שתיארת. אבל מדובר על חום בינוני של התנור וזמני האפיה יהיו בהתאם לצבע של אוזני ההמן.
      הן אמורות לצאת שחומות.

      בהצלחה!
      אלון

  • פנינה כהן

    היי הכנתי ויצא מעולה, הבצק אחיד ונוח לעבודה מהמתכונים של לגזור ולשמור אין לי תכנית טורבו בתנור ועדיין יצא מעולה תודה רבה רבה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע 🙂 עשית לי את היום!

  • שני

    היי, הכנתי ויצא מעולה! נשאר לי מהמילוי פרג, אפשר להקפיא אותו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי שני, איזה כיף לשמוע! בהחלט אפשר להקפיא

  • אסתי כהן

    אין על המתכונים שלך‼️‼️ פשוט אלוף‼️
    כל מתכון פצצה?תודה רבה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה אסתי!

  • אריאל וינבלט

    היי אלון 🙂
    אני רוצה להכין את הבצק מראש ולאפות אותו בעוד 10 ימים בערך בפורים. האם אפשר להקפיא?
    תודה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אריאל.
      בהחלט כך!
      בהצלחה

  • הודי

    במה אפשר להמיר את החלב במלית פרג?
    והאם גלוקוזה מהווה תחליף לדבש או סוכר אינוורטי? א"כ כמה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הודי,

      ניתן להמיר בתחליפי חלב או במים (אבל עם מים זה כמובן יצא פחות טעים).
      לגבי הגלוקוזה- היא לא מהווה תחליף לדבש או לסוכר אינוורטי (הדבש יכול להחליף את הסוכר האינוורטי ולהפך)

  • אלינור

    תודה אלון
    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך
    אתה אלוף

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה אלינור!
      הודעה מרגשת מאוד <3

  • דוריה

    היי אלון, רציתי לשאול איך אני יכולה להפוך את הבצק לשוקולדי? זאת אומרת כמה גרם קקאו להוסיף? תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דוריה,
      תוכלי להוריד 10% מהקמח ולהחליף בקקאו

  • עודד האיתן

    אפשר למלא את האוזני המן רק עם ממרח שוקולד כמו נוטלה ובלי אבקת שקדים? או שהאבקה קריטית..

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עודד,
      זה אפשרי אך המילוי עשוי להיות נוזלי ולפרוץ החוצה

  • אדית צור

    היי אלון, יש לך רעיון למלית שוקולד לבן שתצא טובה באפייה? ( לא קנוי)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אדית,
      לצערי לא

  • ש. צ.

    מה זה אבקת שקדים? ואם יש תחליף לאבקת שקדים

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אבקת שקדים זה שם נוסף לשקדים טחונים

  • מאיה ויקינסקי

    היי אלון, יש אפשרות לקרר את הבצק לפני שמרדדים אותו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי מאיה, בהחלט כן

  • הלל

    הי אלון (:
    נראה מעולה! אפשר למלא בגנאש שוקולד במקום בממרח כלשהו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי הלל, זה לא יעבוד טוב לצערי

  • אלון שבו

    היי אסנת, משקשקים ושוקלים 30 גרם

    הוסיפו תגובה
  • שי

    היי אלון, תודה על מתכונים מעולים:)
    האם אפשר להקפיא את האוזני המן לפני האפיה למשך כמה ימים ולאפות ישר מההקפאה?
    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שי,
      כן זה אפשרי 🙂

  • אדית צור

    היי אלון, שכחתי לטחון את הפרג והכנתי את הצלחת, זה אבוד ? 🙁

    הוסיפו תגובה
  • אדית צור

    את המלית…

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אדית, לצערי זה מאוחר מדי

  • שי יערי

    היי אלון האם צריך לחמם את הנוסחה לפני שמוסיפים לה את אבקת השקדים

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שי, לא לגמרי הבנתי את השאלה. תוכל/י לחדד אותה בבקשה?

  • ליאור

    היי,
    הכוונה בחצי ביצה זה שיש לשקול את הביצה ולהשתמש בחצי מהמשקל שלה? או שזו טעות במתכון וצריך להוסיף את כולה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאור,
      חצי הביצה- בדיוק כמו שכתבת 🙂

  • דרור

    היי,
    הכמויות של הבצק מתאימות גם להכנת מלית פרג וגם למלית שוקולד או שצריך לבחור מלית אחת?
    תודה!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי דרור צריך לבחור או להכפיל את כמות הבצק

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות