אוזני המן

רכיבים

ל-20 יחידות

בצק פריך

150 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר
½ ביצה בגודל L

מלית פרג

200 גרם חלב
130 גרם סוכר
20 גרם דבש או סוכר אינוורטי
200 גרם פרג טחון
40 גרם שקדים טחונים

מלית שוקולד

250 גרם ממרח שוקולד
35 גרם אבקת שקדים

אופן הכנה

מלית פרג

  1. בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש.
  2. מוסיפים את הפרג, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-3 דקות ועד לספיגת הנוזלים על ידי הפרג.
  3. מורידים מהאש ומוסיפים שקדים טחונים. מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור במקרר. (את המלית ניתן לזלף או להעביר עם כפית לאחר הקירור.

מלית שוקולד

  1. בקערה מערבבים את החומרים היטב. מעבירים לשקית זילוף.

בצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים מלבד הביצה עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד ליצירת בצק ראשוני.
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ ומעבירים לקירור במקרר למשך שעה לפחות.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס״מ, מזלפים או מעבירים עם כפית מלית בכמות של כפית וסוגרים את עיגול הבצק למשולש- ליצירת אוזן המן. חשוב להדק את פינות העוגיות לפני האפייה אחרת המלית עשויה לנזול החוצה.
  5. מעבירים להקפאה למשך כ-5 דקות ועד להתייצבות הבצק.
  6. אופים במשך 12-15 דקות ועד להזהבת העוגיות.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
6 תגובות
כתיבת תגובה
  • Noa

    היי אלון, חג שמח 🙂
    רציתי להכין את המתכון אבל לצערי אין ברשותי את כל הכלים הדרושים (כגון מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון ותנור עם אפשרות לאפיית טורבו)
    אשמח לדעת אם ערבוב כל המרכיבים בקערה ולישה ידנית יהוו תוצאה מספקת והאם אפשרות של BROIL בתנור תועיל? (יש רק אפשרות של HIGH או LOW)

    תודה רבה מראש,
    נועה סרוסי

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נועה, מה שלומך?
      את הבצק אפשר להכין ככה: בקערה לערבב חמאה רכה עם הסוכר, להוסיף ביצה ולערבב לתערובת אחידה ולסיום להוסיף את הקמח.
      בתנור – אני מודה שאני לא מספיק מכיר את האופציות שתיארת. אבל מדובר על חום בינוני של התנור וזמני האפיה יהיו בהתאם לצבע של אוזני ההמן.
      הן אמורות לצאת שחומות.

      בהצלחה!
      אלון

  • פנינה כהן

    היי הכנתי ויצא מעולה, הבצק אחיד ונוח לעבודה מהמתכונים של לגזור ולשמור אין לי תכנית טורבו בתנור ועדיין יצא מעולה תודה רבה רבה רבה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע 🙂 עשית לי את היום!

  • שני

    היי, הכנתי ויצא מעולה! נשאר לי מהמילוי פרג, אפשר להקפיא אותו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי שני, איזה כיף לשמוע! בהחלט אפשר להקפיא

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות