פיננסייר

רכיבים

עבור 2 תבניות שקעים מסיליקון
בצורת חצי כדור בקוטר 4 ס״מ

175 גרם אבקת סוכר
65 גרם אבקת שקדים
150 גרם חלבון
65 גרם קמח
100 גרם חמאה

אופן הכנה
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מערבבים היטב אבקת שקדים ואבקת סוכר.
  3. מוסיפים את החלבון בהדרגה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו לתוך התערובת.
  5. מכינים את החמאה ״השרופה״- בסיר מביאים לרתיחה חמאה וממשיכים לבשל אותה תוך כדי ערבוב עד להשחמתה.
  6. מוסיפים את החמאה החמה לתערובת ומערבבים ליצירת תערובת הומוגנית.
  7. מניחים תבניות סיליקון על מגש תנור ומשמנים אותן בשכבה דקה של שמן או חמאה. יוצקים את הבלילה עד ל-3/4 מגובה השקעים.
  8. מעבירים את המגש לתנור ומנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות. אופים במשך 9-12 דקות ועד להתייצבות העוגיות.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • חוה זלצמן

    היי, אני רוצה לעשות את הפיננסייר בתוספת מחית פרי או נוגט, זה אפשרי?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חוה,

      בהחלט ניתן לעשות זאת-
      את הנוגט ניתן פשוט להוסיף למתכון,
      ולגבי הפרי- אני הכי ממליץ להוסיף למתכון חתיכות פרי ולאפות ביחד (אפשר גם פירות קפואים)

  • שלי

    היי אלון,
    האם ניתן להקפיא את הפננסייר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שלי,
      כן אין בעיה 🙂

  • יעל שרעבי

    כמה זמן נשמרות העוגיות?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יעל,
      העוגיות נשמרות כיומיים- שלושה בקופסה סגורה, אך כמובן שעדיף לצרוך אותן כמה שיותר סמוך למועד האפייה 🙂

  • רותי

    היי אלון , מאוהבת באתר ובמתכונים שלך !!!!!!!!!
    שאלה 🙂 עוגיות הפננסייר – כתוספת למה אפשר להכין אותם ? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותי!
      תודה גדולה :))

      את עוגיות הפיננסייר אפשר גם להכין בתוך תבנית עוגה (בעובי דק) וזה יכול להפוך לתחתית עוגה.
      מעבר לכך אפשר לקשט עוגה עם פיננסיירים שנאפו בתבניות סיליקון בצורות שונות.

      אני אישית אוהב להכין ולאכול אותם לצד הקפה 🙂

  • חוה זלצמן

    היי,
    מס' שאלות:
    1. האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה/נוטרינה?
    2 האם אפשר שהפיננסייר יחליף תחתית של עוגת גבינה קרה/חמה?
    3. אם אני מכינה העוגה, בכמה מומלץ להכפיל כדי שתהיה גבוהה ויפה בתבנית של 20*30? וכמה זמן בתנור?
    תודה 🙂

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חווה!
      1. כן אין בעיה.
      2. כן זה ילך מעולה
      3. הי את מתכוונת לתבנית מלבנית?

  • לאה

    היי
    האם מערבבים ידני את החלבונים? או שיש צורך בהקצפה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי, אפשר גם במיקסר, אבל זו לא חובה.

  • מור עופר

    היי אלון תודה על המתכון יצא פשוט מעולה !
    אם אני לא טועה אלה העוגיות שמחלקים במקום של בשר ( אם אתה מכיר ) .
    רציתי את המתכון הרבה זמן !
    שאלה אם אני רוצה להוריד את כמות הסוכר אני צריכה להחליף את זה במשהו אחר קמח / שקדים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי מור. איזה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה!
      לא הייתי ממליץ לשנות את כמות הסוכר כי יש לכך השפעה על הכימיה של המתכון.
      אם את רוצה – אפשר להחליף את הסוכר במלתיתול (תחליף סוכר) באותה הכמות.

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות