טארט קוקוס וקרם שוקולד חלב מלוח

רכיבים

עבור 7-8 יחידות

רינגים מרובעים בגודל 10×10 ס״מ

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

 

קרם קוקוס

250 גרם נוזל/מי קוקוס (5-6 אחוזי שומן)
50 גרם חלמון
50 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה
30 גרם קוקוס טחון

 

קרם שוקולד חלב מלוח

2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
¼ כפית מלח מאלדון

 

לקישוט (אופציונאלי)

אגוזי לוז קלויים חתוכים גס
שברי מרנג
קראמבל קקאו

אופן הכנה

קרם שוקולד

  1. בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. משהים כ-10 דקות עד להתמצקות הג׳לטין.
  2. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת. במקביל מסדרים בכוס מדידה שוקולד וג׳לטין שהתמצק.
  3. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים את התערובת יחד בעזרת בלנדר מוט.
  4. מסננים לקופסה ומעבירים לקירור של לפחות 6 שעות.
  5. מעבירים אותה למיקסר עם בלון ההקצפה ומקציפים במהירות נמוכה עד להיווצרות קציפה יציבה.
  6. מקפלים לקציפה מלח מאלדון, מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 8-10 מ״מ.

 

בצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים למיקסר את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לקוטר שיהיה גדול מקוטר תבנית הטארט (עבור שולי הטארט).
  5. שמנים את הרינג בחמאה, מסירים עודפי קמח בעזרת מברשת ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית.
  6. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מדליקים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  7. אופים את הבצק במשך 10-15 דקות עד להזהבת הבצק.

 

קרם קוקוס

  1. בסיר מביאים לרתיחה נוזל קוקוס.
  2. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקרונפלור.
  3. לאחר רתיחת קרם הקוקוס  מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מיד.
  4.  מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת- אחרת יווצרו גושים בקרם. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים מהסיר ומעבירים לקערה.
  5. מוסיפים חמאה לתערובת וטורפים עד לאיחוד.
  6. מניחים על גבי הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט במקרר (לפחות שעתיים).
  7. מוציאים מהמקרר, טורפים היטב ומוסיפים את הקוקוס הטחון. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

 

הרכבת הטארט

  1. ממלאים את הטארט בקרם קוקוס ומעבירים למקרר למשך כרבע שעה להתייצבות.
  2. מזלפים את קרם שוקולד החלב על גבי קרם הפטיסייר.
  3. מסדרים חתיכות אגוזי לוז קלויים, שברי מרנג וקראמבל קקאו.

*מומלץ לצרוך את הטארט סמוך למועד הכנתו.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
14 תגובות
כתיבת תגובה
  • איתי שמואל

    היי , אם רוצים להכין את הטארט כעוגה גדולה איזה גודל רינג צריך ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איתי,
      יהיה מצויין להכין את הטארט בקוטר 22 ס״מ

      המון בהצלחה!

  • אלין

    היי אלון אשמח לדעת מה גובה הרינג במתכון ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלין

      הגובה הוא 2 ס״מ

  • גלעד בושרי

    משהו לא מסתדר לי מתמטית:)
    8 רינגים של 10*10 שווים לתבנית עגולה בקוטר 22 ?

    הוסיפו תגובה
  • אלון שבו

    הי גלעד,
    זה כמובן לא שווה ערך לתבנית עגולה בקוטר 22.
    יכול לצאת מזה יותר מהתבנית העגולה 🙂

    הוסיפו תגובה
  • תומר

    היי נראה מדהים…אני יכולה להחליף את הג'לטין באגר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תומר!

      אני מציע לא להחליף באגר מכיוון שהאפקט שלו יתן תוצאה אחרת.
      במקום הייתי מציע לך להכין את אותו הדבר פשוט בלי הג׳לטין-
      ובשלב ההקצפה לשים לב שהקרם לא ישבר (ובנוסף הקרם יהיה פחות יציב לאורך זמן).

      בהצלחה!

  • נעמה

    אם אין לי מלח מאלדון, איזה מלח יתפקד הכי קרוב?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נעמה!
      תוכלי גם להשתמש במלח ים אטלנטי, או אפילו במלח גס רגיל (או אפילו מלח שולחן 🙂

  • תמר

    היי אלון , שמחה לראות את המתכונים שלך
    רציתי לשאול לגבי הגלטין האם מדובר באבקה ???
    שנית אם אין לי מי קוקוס האם אני יכולה לשים קרם קוקוס ?
    תודה מראש

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תמר תודה רבה!
      כן הגלטין באבקה,
      ספציפית למתכון הזה רק מי קוקוס מתאימים ולא קרם

  • רווית זפרני

    היי, איפה ניתן להשיג נוזל קוקוס 2-3%? הכי נמוך שראיתי היה 5-7. גם זה יכול לעבוד?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי רווית, בהחלט אפשר! אין בעיה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות