צרו קשר
* שדה חובה
contact us banner

קנלה דה בורדו

רכיבים

8 תבניות קנלה מנחושת

250 גרם חלב
25 גרם חמאה
¼ מקל וניל / כפית מחית וניל
5 גרם שקדים מרים מרוסקים
40 גרם חלמונים
120 גרם קמח
15 גרם קורנפלור
225  גרם סוכר
20 גרם רום בהיר

+30 גרם חמאה רכה מאוד לשימון התבניות

אופן הכנה
  1.  בסיר מביאים לרתיחה חלב, חמאה, וניל ושקדים מרים. במקביל מעבירים חלמונים לקערה בינונית.
  2. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים ⅓ מכמות הנוזלים לחלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת הנוזלים בהדרגה תוך כדי טריפה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, סוכר וקורנפלור. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערה עם הנוזלים תוך כדי טריפה ועד לאיחודם.
  4. מוסיפים רום וטורפים היטב.
  5. מסננים את התערובת לתוך כוס מדידה, אוטמים אותה ומעבירים לקירור במקרר למשך 6 שעות לפחות.
  6. מחממים תנור ל220 מעלות בתכנית טורבו.
  7. משמנים את התבניות בשכבה של חמאה רכה.
  8. מערבבים היטב את תערובת הקנלה ויוצקים אותה לתוך התבניות המשומנות עד ל-1 ס״מ מתחת לשפת הכלי.
  9. אופים במשך 25 דקות ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים באפייה למשך 25 דקות נוספות.
  10. מיד בתם האפייה מחלצים בזהירות את הקנלה מהתבנית.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
6 תגובות
כתיבת תגובה
  • אתי גולן

    שלום אלון , רציתי לדעת מהיכן אפשר לרכוש את התבניות הנ"ל? תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מה שלומך?
      את התבניות האלו קניתי בפריז, לצערי לא מצאתי כאלו בארץ, אבל ראיתי שגם מוכרים אותם ברשת (ebay וכו׳..)

  • רונית אטיאס

    אתה פשוט אלוף צנוע וענוו והמתכונים שלך מדוייקים ובנוסף ההסברים שלך
    תודה לך שאתה איש כה מיוחד

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      תודה רבה לך! ריגשת אותי מאד

  • גילה פרץ

    היי אלון , שתי שאלות לי אליך : אחת , האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה , ? השנייה, מה זה שקדים מרים ? … תודה ותיכף אראה אותך בסדנה בניו יורק ! מצפה בקוצר רוח

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי גילה, מה שלומך? איזה כיף שנפגשים בקרוב!!
      1 – לצערי לא ניתן להחליף לשמן קוקוס, זה לא מתנהג אותו הדבר
      2 – שקדים מרים הם סוג ספציפי של שקדים עם טעם שדומה לתמצית שקדים. אפשר להחליף אותם בתמצית שקדים

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות