פנקוטה ורוטב פטל

רכיבים

5 מנות
רינגים עגולים בקוטר 7/8 ס״מ

עבור הפנקוטה

3 גרם ג׳לטין+15 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם סוכר לבן
¼ מקל וניל או ½ כפית מחית וניל

 

לרוטב פטל

100 גרם מחית פטל אדום
15 גרם מיץ לימון
15 גרם סוכר לבן

 

1/3 חבילת תותים שטופים וחצויים

 

אופן הכנה

פנקוטה

  1. מערבבים ג׳לטין עם מים ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג׳לטין.
  2. בסיר מביאים לרתיחה שמנת, סוכר ווניל.
  3. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין.
  4. מערבבים היטב עד לאיחוד ומסננים.
  5. אוטמים רינגים מצד אחד עם ניילון נצמד ומניחים אותם על משטח ישר וקשיח (שאפשר לנייד).
  6. יוצקים לתוכם את תערובת הפנקוטה עד לגובה 1-1.5 ס״מ.
  7. מכסים את הרינגים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות.

רוטב פטל

  1. בסיר מביאים לרתיחה את כל החומרים.
  2. מעבירים לקופסה ומקררים.

הגשה

  1. מחלצים את הפנקוטה הקפואה מהרינגים על ידי חימום החלק החיצוני שלהם בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  2. יוצקים כף רוטב פטל על צלחת ומשטחים אותו בתנועה מעגלית.
  3. מניחים את הפנקוטה על הרוטב ומסדרים עליה את חצי התותים באופן הרצוי.

    * ניתן להגיש את הפנקוטה קפואה או להמתין 15-20 דקות עד שהפנקוטה תפשיר מחוץ למקרר.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות