הרשמו לניוזלטר שלי
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות
newsletter banner
צרו קשר
* שדה חובה
contact us banner

פחזניות שו צבעוניות

רכיבים

30 יחידות

 

קרמבל

90 גרם קמח
90 גרם סוכר לבן
70 גרם חמאה קרה

בצק רבוך

125 גרם חלב
125 גרם מים
100 גרם חמאה
15 גרם סוכר
5 גרם מלח
150 קמח
220 גרם ביצים

קרם פטיסייר שוקולד/נוגט

500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל
100 גר' חלמון
100 גר' סוכר
55 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה

פונדנט לציפוי

200 גרם פונדנט
צבע מאכל רצוי
+ תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 6-7 ס״מ

 

אופן הכנה

קרמבל לפחזניות

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כלל החומרים עד יצירת בצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1-2 מ״מ. מקפיאים.

בצק רבוך

  1. מפעילים מראש את התנור ל170 מעלות.
  2. בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.
  3. מסירים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד ומאחדים את הקמח בתערובת.
  4. מחזירים את הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד להיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
  5. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים ומקררים את הבצק במהירות נמוכה, עד לטמפ' בה ניתן לגעת בבצק עם היד (ולא יהיה חם מדי).
  6. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי.
  7. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10 מ״מ. מזלפים עיגולים בקוטר 5 ס״מ.
  8. מחלצים את בצק הקרמבל הקפוא מנייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ. מניחים דסקיות קרמבל קפוא על גבי הבצק המזולף.
  9. אופים את הפחזניות במשך 25-35 דקות ועד להשחמתם. מצננים.

* חשוב מדי פעם לפתוח את התנור כדי לשחרר אדים.

 

קרם פטיסייר וניל

  1. בסיר מרתיחים חלב ווניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. לאחר רתיחת החלב מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מיד.
  3.  מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת- אחרת יווצרו גושים בקרם. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה לתערובת וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על גבי הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט במקרר (שעה לפחות).

 

ציפוי פונדנט

  1. מחממים במיקרוגל או על בן מארי פונדנט עד למרקם נוזלי.
  2. מוסיפים צבע מאכל רצוי ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לכל שקע בתבנית הסיליקון 5 גרם פונדנט.
  4. טובלים את הפחזנייה בפונדנט ומעבירים לקירור פריזר (לפחות 10 דקות).
  5. מחלצים את הפחזניה עם הציפוי.

 

הרכבת הקינוח

  1. חורצים את התחתית של הפחזנייה בעזרת צנתר קטן או סכין.
  2. מזלפים קרם פטיסייר לתוך הפחזניות ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות