פחזניות שו צבעוניות

רכיבים

30 יחידות

 

קרמבל

90 גרם קמח
90 גרם סוכר לבן
70 גרם חמאה קרה

בצק רבוך

125 גרם חלב
125 גרם מים
100 גרם חמאה
15 גרם סוכר
5 גרם מלח
150 קמח
200 גרם ביצים

קרם פטיסייר

500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל
100 גר' חלמון
100 גר' סוכר
55 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה

פונדנט לציפוי

200 גרם פונדנט
צבע מאכל רצוי
+ תבנית סיליקון בצורת חצי כדור בקוטר 6-7 ס״מ

 

אופן הכנה

קרמבל לפחזניות

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כלל החומרים עד יצירת בצק אחיד.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1-2 מ״מ. מקפיאים.

בצק רבוך

  1. מפעילים מראש את התנור ל170 מעלות.
  2. בסיר מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.
  3. מסירים את הסיר מהאש ובבת אחת מכניסים את כל כמות הקמח. מערבבים מיד ומאחדים את הקמח בתערובת.
  4. מחזירים את הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה מתמדת עד להיווצרות של קרום דקיק על דפנות הסיר (הדבר בא להעיד על התייבשות מספיקה של הבצק).
  5. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים ומקררים את הבצק במהירות נמוכה, עד לטמפ' בה ניתן לגעת בבצק עם היד (ולא יהיה חם מדי).
  6. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי.
  7. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10 מ״מ. מזלפים עיגולים בקוטר 5 ס״מ.
  8. מחלצים את בצק הקרמבל הקפוא מנייר האפייה וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס״מ. מניחים דסקיות קרמבל קפוא על גבי הבצק המזולף.
  9. אופים את הפחזניות במשך 25-35 דקות ועד להשחמתם. מצננים.

* חשוב מדי פעם לפתוח את התנור כדי לשחרר אדים.

 

קרם פטיסייר וניל

  1. בסיר מרתיחים חלב ווניל. במקביל טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. לאחר רתיחת החלב מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מיד.
  3.  מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת- אחרת יווצרו גושים בקרם. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה לתערובת וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על גבי הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט במקרר (שעה לפחות).

 

ציפוי פונדנט

  1. מחממים במיקרוגל או על בן מארי פונדנט עד למרקם נוזלי.
  2. מוסיפים צבע מאכל רצוי ומערבבים היטב.
  3. יוצקים לכל שקע בתבנית הסיליקון 5 גרם פונדנט.
  4. טובלים את הפחזנייה בפונדנט ומעבירים לקירור פריזר (לפחות 10 דקות).
  5. מחלצים את הפחזניה עם הציפוי.

 

הרכבת הקינוח

  1. חורצים את התחתית של הפחזנייה בעזרת צנתר קטן או סכין.
  2. מזלפים קרם פטיסייר לתוך הפחזניות ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
8 תגובות
כתיבת תגובה
  • רותי רוטשטיין

    היי אלון היקר , אני רואה שהמתכון הוא לקרם פטיסייר וניל ולא נוגט / שוקולד . פספסתי משהו ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רותי,
      תודה רבה על ההערה!
      את לגמרי צודקת-טעות בהקלדה. העניין תוקן.

  • חן ר

    היי, איך אני יכולה לעשות ציפוי צבעוני ומרשים אם אין לי תבנית שקעים. האם ניתן לטבול אתבפונדנט או לקרוץ עיגולים ממשטח פונדנט קפוא ולהניח )כמו הדיסקיות בצק פריך(?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי חן, לצערי לא התנסיתי בהכנה של ציפוי פונדנט ללא תבנית שקעים. אם את מנסה – אשמח שתשתפי בתוצאות 🙂

  • שני

    היי,
    איזו תכנית אפייה מומלצת לפחזניות, טורבו או רגילה?
    תודה וחג שמח

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי שני,
      אני אופה הכל בתכנית טורבו.

      בהצלחה וחג שמח!

  • תהילה

    היי,
    נראה מהמם כרגיל
    האם אפשר לקפל לקרם פטיסייר קצפת ולהקפיא עם הפחזניה?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי תהילה,
      בהחלט אפשר לקפל קצפת ולקבל קרם אוורירי יותר,
      אבל בכל מקרה אי אפשר להקפיא את הקרם.

      המון בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות