צילום: אנטולי קריניצקי

עוגת שוקולד עם ברטון מקדמיה

רכיבים

רינג בקוטר 22×2 ס״מ

 

בצק ברטון

75 גרם חמאה
75 גרם סוכר
20 גרם חלמונים
90 גרם קמח
25 גרם אגוזי מקדמיה טבעיים ללא קליפה, טחונים
5 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח

קציפת שוקולד

300 גרם שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב

לקישוט

מקרונים או פירות טריים

 

אופן הכנה

קציפת שוקולד

  1. בסירמביאים לרתיחה שמנת. במקביל מסדרים בכוס מדידה שוקולד חלב ושוקולד מריר.
  2. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולדים, ממתינים דקה להמסת השוקולדים וטוחנים אותם בעזרת בלנדר מוט לתערובת אחידה.
  3. מסננים את התערובת לתוך קופסה ומקררים במשך 6 שעות לפחות במקרר.
  4. מעבירים את התערובת הקרה למיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים במהירות בינונית עד ליצירת קציפה רכה. יש להמנע מהקצפת יתר.
  5. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8-10 מ"מ.

ברטון מקדמיה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר.
  3. מוסיפים חלמונים ומאחדים.
  4. בקערה מערבבים ביחד קמח, אגוזי מקדמיה, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים אותם לתוך לתערובת החמאה, הסוכר והחלמונים ומערבלים רק עד ליצירת בצק.
  5. מסדרים רינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה, ומשטחים בתוכו את הבצק.
  6. אופים במשך 20-30 דקות ועד להזהבת הבצק.
  7. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.

הרכבה הקינוח

  1. מחלצים את בצק הברטון מהרינג.
  2. מזלפים את קציפת השוקולד בצורה ספירלית- מתחילים מהמרכז וממשיכים לזלף בצורת 'שבלול' עד לדפנות הברטון.
  3. מקשטים במקרונים או בפירות טריים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • עטרה אמיתי

    היי
    תודה על המתכונים המושלמים שאתה מפרסם !!! 🙂
    רציתי לשאול אם ניתן לעשות את העוגה הזו (עוגת שוקולד עם ברטון מקדמיה) בתבנית פאי 24? חובה ברינג?
    תודה!!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי עטרה!
      ׳תודה רבה על המילים המקסימות!

      אין בעיה להשתמש בתבנית פאי- חשוב אבל לשמן אותה היטב כך שהבצק יצליח לצאת ממנה לאחר האפיה.

      חג שמח!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות