עוגת שוקולד לא חלבית

רכיבים

רינג בקוטר 20 ס״מ

 

טורט שוקולד

1 ביצה בגודל m
80 גרם סוכר לבן
130 מ״ל קרם קוקוס
60 מ״ל שמן צמחי
65 גרם קמח לבן
3 גרם אבקת אפיה
25 גרם אבקת קקאו

 

קציפת שוקולד

300 גרם קרם קוקוס
225 גרם שוקולד מריר

 

לקישוט

עלי זהב
שברי מרנג

אופן הכנה

קציפת שוקולד

  1. בסיר מביאים לרתיחה קרם קוקוס. במקביל מסדרים שוקולד מריר בתוך כד מידה או כוס רחבה ולאחר מכן יוצקים עליו את הנוזל הרותח.
  2. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
  3. מעבירים את התערובת לקירור במשך 6 שעות לפחות.
  4. לאחר הקירור מקציפים בזהירות את התערובת לקציפה יציבה. יש להמנע מהקצפת יתר.
  5. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר בקוטר 10 מ״מ.

 

טורט שוקולד

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. אוטמים רינג בעזרת נייר אפייה ורדיד אלומיניום.
  3. בקערה מערבבים היטב ביצה, סוכר, קרם קוקוס ושמן. מומלץ לטחון יחד בעזרת בלנדר מוט.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפייה ואבקת קקאו שעברה ניפוי. מוסיפים את התערובת לקערה עם המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לרינג ואופים במשך 15-20 דקות ועד שיקסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ומחלצים אותה בזהירות מהרינג.

 

הרכבת העוגה

  1. מזלפים על עוגת השוקולד את קציפת השוקולד באופן הרצוי.
  2. מקשטים עם עלי זהב ודפי מרנג.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
10 תגובות
כתיבת תגובה
  • ליאה דביר

    האם ניתן להחליף את הקרם קוקוס בנוזל פרווה אחר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאה,
      כן את יכולה להחליף בכל תחליף חלב (למשל חלק שקדים/סויה וכו׳ או אפילו במים) ואז תצטרכי להוסיף עוד 20 גרם שמן.

      בהצלחה!

  • מענית

    היי אלון ותודה רבה על מתכון מהמם לעוגה פרווה מרשימה! חמותי הרגישה ללקטוז מודה לך מאד!
    שאלה: האם העוגה תשרוד נסיעה של שעה מהמרכז לירושלים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מענית! תודה רבה לך 🙂

      חייב להודות שעשיתי בדיוק את אותה הנסיעה בעצמי עם העוגה והיא בהחלט שרדה.
      בכל מקרה ממליץ להפעיל את המזגן באוטו.

      המון בהצלחה!

  • יעל

    היי!
    תודה על המתכון! האם מדובר רק על החלק השומני של הקרם קוקוס?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,

      לא, מדובר על כל הקרם.

      המון בהצלחה 🙂

  • מיטל

    בסופר יש כל מיני סוגי קרם קוקוס, מה מומלץ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי מיטל,
      אני ממליץ להשתמש בקרם קוקוס עם אחוזי שומן בין 20-22%.

      המון בהצלחה!

  • יפעת

    שלום אלון!
    יש אפשרות להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי יפעת,
      אני מאמין שלא תהיה בעיה (כי מדובר על כמות לא גדולה של קמח),
      ולהחליף באחד מתחליפי הקמח הקיימים.

      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות