צילום: אנטולי קריניצקי

עוגת מוס שוקולד

רכיבים

תחתית בצק ברטון

150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
40 גרם חלמונים
210 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח

מוס שוקולד

200 גרם חלב
40 גרם חלמון
20 גרם סוכר
250 גרם שוקולד
350 גרם שמנת

ציפוי שוקולד

100 גרם שמנת
100 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאה

טוויל שוקולד

100 גרם שוקולד מריר
30 גרם פייטה

אופן הכנה

תחתית העוגה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר.
  2. מוסיפים חלמונים ומאחדים.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. מעבירים לרינג בקוטר 22 ס"מ על נייר אפייה, ובתוכו משטחים את הבצק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 20-30 דקות ועד להזהבה.
  6. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.

מוס שוקולד

  1. מכינים קרם אנגלז: מביאים לרתיחה בסיר חלב, וניל וסוכר.
  2. שופכים מחצית מהנוזל על החלמונים וטורפים מיד.
  3. מעבירים בחזרה לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בעזרת לקקן עמיד לחום. תוך כדי הערבוב חשוב כל הזמן ל'גרד' את תחתית הסיר בעזרת הלקקן- הדבר ימנע יצירת גושים של ביצים שייקרשו. התערובת מוכנה כאשר היא מגיעה ל84 מעלות צלזיוס או עד שניתן לראות שהיא מסמיכה מעט וכאשר טובלים כף עץ בתוכה ו"חוצים" את הנוזל שעל הכף בעזרת אצבע, הנוזל נותר יציב ושומר על הצורה שהאצבע יצרה.
  4. מסננים את התערובת ישירות על השוקולד,  ממתינים דקה להמסת השוקולד וטורפים עד לאיחוד.
  5. מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ומקפלים אותה לתערובת.
  6. יוצקים את המוס על הבסיס האפוי ומקפיאים בפריזר (כ5-6 שעות).

ציפוי גנאש

  1. מרתיחים חלב ושופכים אותו על השוקולד. מחכים דקה להמסת השוקולד וטורפים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים חמאה וטורפים עד ליצירת תערובת אחידה.
  3. יוצקים בתוך הרינג ועל שכבת המוס. מיישרים במידת הצורך בעזרת פלטה.

טוויל שוקולד

  1. ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל (בפולסים של 20 שניות).
  2. מוסיפים פייטה ומערבבים היטב.
  3. מניחים את התערובת בין שתי ניירות אפייה ומרדדים לעובי אחד מ"מ.
  4. מקפיאים.

חילוץ העוגה וקישוט

  1. בעזרת ברנר מחממים מעט את הרינג ומחלצים את העוגה. ניתן גם לשפשף את הרינג במגבת שנטבלה במים רותחים. (ניתן כמובן לחלץ בעזרת סכין אך במקרה הזה הגימור לא יהיה מושלם).
  2. שוברים את טוויל השוקולד לחתיכות גדולות ומניחים על העוגה. ניתן להוסיף פירות, נשיקות וכד׳.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • אלונה

    היי
    נראה מדהיםםם
    \אם אני רוצה להכין את העוגה כמו שאתה עשית, כקינוח אישי:
    1. איך אני מזלפת את המוס שוקולד? צריך לקרר אותו ורק אז לזלף?
    2. האם אני יכולה להכין את הבצק מראש ללא אפייה ולהקפיא?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי אלונה,
      תודה רבה!

      כקינוח אישי צריך קודם לקרר את המוס לגמרי ואז לזלף אותו עם הצנטר המשונן.

      מעבר לכך את יכולה להכין את בצק מראש, אפילו כבר מרודד לעובי הנכון, ולהשאיר אותו בפריזר עד חודש.

      המון בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות