עוגת מוס מסקפרונה

רכיבים

לתבנית בקוטר 18 ס״מ

 

לתחתית קראנצ׳

80 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאה
50 גרם מחית נוגט או מחית שקדים
35 גרם פייטה או אגוזים קלויים קצוצים (מכל סוג)

 

למוס מסקרפונה

8 גרם ג׳לטין+ 40 גרם מים
50 גרם שמנת מתוקה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה ׳מחלבות גד׳
1 מקל וניל / כפית גדושה מחית וניל
75 גרם סוכר
450 גרם שמנת מתוקה 38% עבור הקצפה
אופציונאלי- גרידה מ-½ לימון

לקישוט

שברי שוקולד לבן

אופן הכנה

לתחתית קראנצ׳

  1. אוטמים רינג בעזרת ניילון נצמד ומניחים על תחתית ישרה ויציבה (ניתן לרפד תבנית קפיצית בנייר אפייה.
  2. במיקרוגל או על בן מארי ממיסים שוקולד יחד עם חמאה. לאחר מכן מוסיפים מחית נוגט ופייטה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  3. משטחים את התערובת בתוך התבנית מעבירים להקפאה למשך 5-10 דקות ועד להתייצבות.

 

מוס מסקרפונה

  1. בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. מעבירים למקרר למשך כ-10 דקות ועד להתמצקות הג׳לטין.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים 450 גרם שמנת מתוקה עם סוכר לקציפה רכה.
  3. בקערה בינונית טוחנים בעזרת בלנדר מוט גבינת מסקרפונה ׳גד׳, 50 גרם שמנת מתוקה, וניל וגרידת לימון.
  4. מחממים את הג׳לטין כ-10-15 שניות במיקרוגל ועד להמסה מוחלטת שלו, מוסיפים אותו לתערובת המסקרפונה וטוחנים היטב.
  5. מקפלים בזהירות את השמנת המוקצפת לתוך תערובת המסקרפונה ומעבירים אותה לתוך התבנית. מעבירים להקפאה למשך הלילה.

הגשה

  1. מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת חימום החלק החיצוני שלה עם ברנר או בעזרת מגבת טבולה במים חמים.
  2. מעבירים את העוגה למקרר למשך כשלוש-ארבע שעות במטרה לאפשר לה להפשיר.
  3. מקשטים בשברי שוקולד או בכל קישוט אחר שאוהבים (פירות, אגוזים, גנאש שוקולד ועוד).
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • איה אלדאג

    בכמה אצתרך להמיר בכדי להכין את העוגה בקוטר 22?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי איה,
      כדי לבצע את ההמרה תכפילי את המתכון פי 1.5.

      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות