מרמלדת פטל וליצ׳י

רכיבים

תבנית מרובעת: 20*20 ס״מ

מרכיבים

240 גרם מחית ליצי
60 גרם מחית פטל
15 גרם אבקת פקטין
50 גרם סוכר
250 גרם סוכר
50 גרם גלוקוזה

אופן הכנה

אופן ההכנה

  1.  בסיר מביאים לרתיחה את מחיות פרי עם הכמות הגדולה של הסוכר וגלוקוזה.
  2.  מערבבים היטב את הפקטין עם הכמות הקטנה של הסוכר ומכניסים לסיר בבת אחת תוך כדי ערבוב (חשוב לערבב היטב אחרת יווצרו גושים).
  3. מחממים את התערובת ל-105 מעלות.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומקררים 6 שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
  5. חותכים  לקוביות בגודל הרצוי ומגלגלים אותם בקערה עם סוכר. מומלץ לאפשר למרמלדות להתייבש לפחות יום באוויר ולאחר מכן לאחסן בקופסה סגורה (המרמלדה נשמרת חודש בתוך קופסה).
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
16 תגובות
כתיבת תגובה
  • רונית

    אצלנו בבית משוגעים על מרמלדות, הכנתי לפי המתכון ויצא מושלם. תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רונית,
      תודה רבה איזה כיף לשמוע!

  • חני כהן

    היי האם יש אפשרות לוותר על הליצ׳י? להוסיף עוד מחית פטל במקום?
    תודה על המענה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי חני,
      כן בהחלט ניתן לעשות זאת.
      המון בהצלחה!

  • אמירה

    היי,
    לא חסרה חומצת לימון במרכיבים? רוצה להכין וזוכרת שצריך…
    תודה ויום טוב.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי אמירה, זה אופציונלי. אבל ממש לא חובה.
      אפשר להוסיף גרם של חומצת לימון ממש בסוף הבישול, לפני שיוצקים אותה.

  • אמירה

    תודה.

    הוסיפו תגובה
  • מלי

    היי אלון המקסים!!! רוצה להכין את המרמלדה למשלוח מנות האם אפשר להשתמש בתבנית רגילה מרובעת? צריך לשמן את התבנית? איך ניתן לישר את הקוביות כך שיהיו בגובה זהה?
    תודה רבה מראש

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      מה מלי מה שלומך?
      סליחה על העיכוב עם התשובה.
      את המרמלדה אפשר להשתמש בתבנית רגילה מרובעת- קחי בחשבון שאם את רוצה צורה מרובעת ישרה לגמרי כדאי להשתמש ברינג מרובע שדפנותיו ישרות.

      אין צורך לשמן את התבנית (לאחר התייצבות המרמלדה מחלצים אותה מהתבנית בעזרת סכין חדה או פלטה קטנה).
      את הגובה אין צורך לישר- מכיוון שבעת המזיגה של התערובת לתוך הרינג היא חמה ומצליחה להתפלס לגמרי (לכן חשוב להניח את התבנית כך שתהיה ישרה ומפולסת).

      המון בהצלחה!

  • מלי

    אלון המקסים תודה על ההסבר המפורט!!!! יש לי מסגרת מתכווננת כזו, על מה מניחים אותה? אם אניח על סילפאט איך אחתוך לאחר מכן לריבועים קטנים לא רוצה להשתמש בסכין על הסילפאט.

    הוסיפו תגובה
  • רונית

    היי אלון
    אני מתכננת להכין את טארט ברטון, פטל, ומסקרפונה שלך האם אתה ממליץ להכין את המרמלדה הנ"ל או להשתמש רק במחית פטל ??

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי רונית!
      השילוב מוצלח מאוד בעיני אבל ללא ספק יוצא גם מוצלח רק עם מחית פטל 🙂

      המון בהצלחה!

  • הילה

    היי אלון, הכנתי את המרמלדה אבל עם מחית של אננס טרי.
    התערובת התמצקה טוב אבל אחרי שחתכתי לקוביות וציפיתי בסוכר, המרמלדה נמסה במעט.
    מה יכולה להיות הבעיה? אחרי הציפוי בסוכר ישר הכנתי לכלי אטום, אולי זו הבעיה? תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי הילה!

      כן לדעתי זאת הייתה הבעיה.
      ממליץ בפעם הבאה לאפשר למרמלדה להתייבש בחוץ יחד עם הסוכר 🙂

  • לי הרט

    היי אלון,
    הכנתי את הפאט דה פוי לפסח אחרי שלל ניסיונות (וכישלונות) ויצא מצויין!!
    כדי לשחק עם הטעמים בגלגול סוכר בסוף הוספתי citric acid ויצא מושלם! תודה רבה!!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי לי!

      שמח מאוד לשמוע 🙂
      ואין ספק שחומצה ציטרית מוספה טעם חמצמץ כיפי!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות