צרו קשר
* שדה חובה
contact us banner
צילום: נטלי לוין

מילפיי לימון

רכיבים

דפי בצק מקורמלים

250 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת סוכר לקישוט

 

קרם לימון

2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
150 גרם מיץ לימון
165 גרם ביצים
210 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד
250 גרם חמאה קרה

 

קליפות לימון מסוכרות

3 לימונים
100 גרם סוכר לבן
70 מ״ל מים

אופן הכנה

בצק עלים מקורמל

  1. מחממים תנור ל170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומניחים אותו בין 2 ניירות אפייה ובין 2 מגשי אפייה.
  3. אופים במשך 20-25 דקות.
  4. לאחר שהבצק הזהיב (אך לא השחים) יש להוציא את הבצק מהתנור, להוריד את המגש העליון ולפזר אבקת סוכר בשכבה דקה.
    במקביל מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. ממשיכים לאפות את הבצק (ללא המגש העליון) במדף העליון של התנור עד שנוצר קרמול של אבקת הסוכר- הקרמול נוצר ברגע שבו הבצק נראה מבריק.

קרם לימון

  1. בקערה קטנה מערבבים מים עם ג׳לטין ומשהים כ-10 דקות במקרר עד להתמצקות הג׳לטין.
  2. בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים, סוכר וגרידת לימון עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט (82-83 מעלות).
  3. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הג׳לטין ומערבבים עד להמסתו בתערובת.
  4. מסננים את התערובת לתוך כוס מדידה ומצננים ל-50 מעלות.
  5. מוסיפים בבת אחת את החמאה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
  6. מעבירים את הקרם לקירור במקרר (כשעתיים).
  7. טורפים היטב את הקרם במטרה להחזיר אותו למרקם קרמי ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 10-12 מ״מ.

קליפות לימון מסוכרות

  1. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים.
  2. במקביל, בעזרת זסטר יוצרים רצועות דקות וארוכות של קליפות לימון.
  3. מבשלים את קליפות הלימון בסירופ הסוכר, על אש נמוכה, במשך 5-10 דקות ועד להתרככות הקליפות.
  4. מסננים את הקליפות ומשהים אותם לייבוש במסננת במשך 10 דקות.
  5. מעבירים את הקליפות לכלי ומצפים אותן היטב בסוכר. מאפשרים להן להתייבש במשך שעה לפחות (כאשר הכלי פתוח).

הרכבת הקינוח

  1. חותכים את בצק העלים המקורמל ל-3 מלבנים שווים בגודלם (או למלבנים קטנים בגודל אחר המועדף עליכם) בעזרת סכין חדה משוננת.
  2. על המלבן התחתון של הבצק מזלפים שכבה ראשונה של קרם לימון.
  3. מניחים שכבה נוספת של בצק עלים, מזלפים שכבה נוספת של קרם לימון ומעליה מניחים את שכבת בצק העלים האחרונה.
  4. מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בכמות נדיבה של קליפות לימון מסוכרות.

 

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
2 תגובות
כתיבת תגובה
  • טלי

    נראה מושלם! מכינה לבן זוגי האהוב ליום הולדת. אהבה ראשונה שלו (אחרי..) היא לימון. אחריה- פירות יער. מה דעתך על להניח על כל עלה באמצע גם שורה של פירות יער, יעבוד? יש לי כמובן קפואים. צריך לעשות איתם משהו לפני?

    הוסיפו תגובה
  • אלון שבו

    היי טלי, איזה כיף לשמוע! שיהיה המון בהצלחה. אני חושב שפירות יער קפואים לא יעבדו כאן כי הם עלולים להגיר נוזלים. אני ממליץ על פירות טריים (מה שאפשר להשיג כמובן) או להכין רוטב מפירות היער הקפואים: לבשל את הפירות הקפואים עם חצי כמות של סוכר (לדוגמה: אם פירות היער שוקלים 100 גרם, 50 גרם סוכר), להגיע לרתיחה, לטחון, לסנן ולהגיש לצד המילפיי. אל תשכחי לספר איך יצא 🙂

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות