מאפי בריוש

רכיבים

עבור 19 מאפים אישיים בקוטר 6 ס״מ

לבצק

500 גרם קמח
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
300 גרם ביצים
250 גרם חמאה קרה

 

לקישוט (אופציונאלי)

50 גרם סוכר גבישי

 

 

אופן הכנה
  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים מלבד החמאה עד ליצירת בצק ראשוני.
  2. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומכניסים באופן הדרגתי את החמאה במשך כ-3 דקות.
  3. מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-6-8 דקות נוספות ועד להתפתחות רשת גלוטן.
  4. מכדררים את הבצק ומעבירים לקירור למשך 8 שעות לפחות.
  5. שוקלים כדורים במשקל 60 גרם, מכדררים ומעבירים לתבניות אישיות.
  6. מתפיחים את הבצק במשך כשעה ועד להכפלת נפח הבצק.
  7. מחממים תנור בתכנית טורבו ל-170 מעלות. טורפים ביצה, מברישים את כדורי הבריוש, מפזרים סוכר גבישי (אופציונאלי) ואופים במשך כ-12-15 דקות ועד להזהבת הבצק.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
8 תגובות
כתיבת תגובה
  • Noy

    באיזה גודל צריכים להיות התבניות של הבריוש ?
    ומה עדיף מנז׳טים של מאפינס ?או כלי אחר ? ובאיזה גודל ?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נוי,

      הקוטר של התבניות יכולות להיות בקוטר שבין 5-7 ס״מ.
      אפשר להשתמש בכל סוג של תבנית שרוצים.

      המון בהצלחה!

  • מירי

    היי,
    מה מקסימום הזמן שאפשר להשאיר להתפחה במקרר?
    תודה מראש,
    מירי

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי מירי, עד 24 שעות

  • לוטם פוגל

    הייי..
    אפשרי לאפות באותן מעלות לא בטורבו? או שצריך קצת יותר גבוה? עדיין לא סגורה על מצבים בתנור שלי.. ולא לוקחת סיכון על בריוש מושלם כזה:)
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי לוטם 🙂 כן – אם מכניסים מגש אחד, אפשר גם לא בטורבו. בהצלחה ובתאבון!

  • ולריה מדייב

    היי, באיזה קמח כדאי להשתמש?
    תודה על המתכון 🤩

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ולריה,
      אני משתמש בקמח לבן רגיל.

      המון בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות