טירמיסו

רכיבים

רינג מרובע בגודל 20x20x6

 

בישקוטים

180 גרם ביצים
125 גרם סוכר לבן
125 גרם קמח לבן

 

סירופ קפה

300 גרם סוכר לבן
300 גרם מים
2 מנות אספרסו
15 גרם אמרטו
15 גרם רום כהה

 

קרם מסקרפונה

150 גרם גבינת מסקרפונה
150 גרם שמנת מתוקה
30 גרם סוכר
½ מקל וניל // 1 כפית מחית וניל
40 גרם ביצה
40 גרם סוכר

30 גרם אבקת קקאו

אופן הכנה

בישקוטים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו ומסדרים תבנית עם נייר אפייה.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד ליצירת קצף תפוח ובהיר (כ-5 דקות).
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח בהדרגה עד לאיחודו בתערובת. יש התערובת לא נותרת אחידה לאחר מכן מקפלים אותה בעדינות עד לאיחוד.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומשטחים אותה בעזרת פלטה מדורגת לעובי 1 ס״מ.
  5. אופים במשך 10-15 דקות ואז להזהבה קלה.
  6. מצננים בטמפרטורת החדר,  מחלצים בזהירות מנייר האפייה וקורצים 2 ריבועים בעזרת הרינג.

 

סירופ קפה

  1. בסיר מביאים לרתיחה סוכר ומים.
  2. מצננים את הסירופ, מוסיפים אספרסו, אמרטו ורום ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית עמוקה או כלי מרובע אחר במידות הגדולות ממידות הרינג.

 

קרם מסקרפונה

  1. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ווניל לקציפה יציבה. מעבירים את הקציפה לקערה גדולה ומשהים במקרר.
  2. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצה עם סוכר לקציפה תפוחה ובהירה (כ-5 דקות).
  3. מקפלים בזהירות את קציפת הביצים לתוך קציפת המסקרפונה לתערובת אחידה.

 

הרכבה

  1. מניחים רינג על משטח ישר ויציב עם נייר אפייה או על כלי ההגשה.
  2. טובלים בזריזות ריבוע בישוקטים בתוך סירופ קפה משני הצדדים. מעבירים מיד לתוך הרינג.
  3. מעבירים מחצית מהקרם לתוך הרינג ומפלסים אותו בעזרת פלטה.
  4. טובלים את ריבוע הבישקוטים השני בתוך סירופ הקפה משני הצדדים ומניחים מיד על שכבת הקרם.
  5. מעבירים את יתרת הקרם לתוך הרינג ומפלסים בעזרת פלטה.
  6. לקראת ההגשה מעבירים סכין בדפנות הרינג ומחלצים אותו בזהירות.
  7. מפזרים אבקת קקאו בנדיבות ומגישים.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
10 תגובות
כתיבת תגובה
  • נחמה

    נראה מדהים!

    הוסיפו תגובה
  • ספיר

    היי!
    שאלה אולי קצת טיפשית- משנה אם אני משתמשת בשמנת 38% או 32%?

    תודה!

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ספיר!
      עדיף להשתמש ב-38%, הוא מקציף הרבה יותר טוב.

      בהצלחה!

    2. ספיר

      היי שוב!
      יש אפשרות להכין את הקרם בלי הביצה החיה? נגיד להקציף את השמנת בנפרד (אולי להגדיל כמות) ואז לקפל אותה למסקרפונה המוקצפת?
      תודה!

      1. אלון שבו

        הי,

        את בהחלט יכולה להכין את הקרם ללא הביצה,
        את יכולה להכפיל את כמות השמנה ולהקציף אותה יחד עם המסקפרונה והסוכר (את המסקרפונה והסוכר אין צורך להכפיל).
        כמובן שיצא טעם שונה לחלוטין 🙂

        המון בהצלחה!

  • ספיר

    היי שוב!
    הבנתי, תודה!
    הכנתי את העוגה לפי המתכון המקורי ויצא מדהים!!!!
    תודה:)

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      איזה כיף לשמוע!! כל הכבוד! 🙂
      ושיהיה חג שמח!

  • עמית

    היי אלון !
    יש אפשרות לזלף את הבישקוטים אחד אחד כבודדים ?
    או שניתן רק בדרך הזו של שיטוח הבלילה בתבנית ..?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      כן אין בעיה לזלף אותם כבודדים.

      בהצלחה!

  • עמית

    מעולה !
    תודה רבה :))

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות