הרשמו לניוזלטר שלי
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות
newsletter banner
צרו קשר
* שדה חובה
contact us banner

טארט שקדים ואגסים

רכיבים

רינג בגודל 22×2 ס״מ

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

קרם שקדים

100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
1 ביצה M
15 גרם רום בהיר
30 גרם קורנפלור

אגסים

5-6 אגסים
1000 מ״ל מים
200 גרם סוכר לבן
1/2 מקל וניל
גרידה מלימון אחד

לקישוט

30 גרם שקדים פרוסים טבעיים
אבקת סוכר

אופן הכנה

לבצק פריך

  1. למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח, אבקת סוכר וחמאה חתוכה לקוביות. מפעילים ומעבדים עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד את הבצק עד ליצירת בצק ראשוני
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לגודל שיהיה גדול מתבנית הטארט.
  5. משמנים רינג בחמאה ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית.

לקרם שקדים

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים וטורפים עד לאיחוד.
  2. מעבירים לשקית זילוף (לא חובה).

אגסים

  1. בסיר מביאים לרתיחה מים, סוכר, וניל וקליפת לימון.
  2. קולפים את האגסים, חוצים אותם ומסירים את ליבתם בעזרת כף פריזיאן.
  3. מבשלים את האגסים עד לריכוך (כ-5 דקות). האגס מבושל דיו כאשר נועצים בו סכין חדה חלקה והוא מצליח ליפול ממנה בקלות.
  4. חותכים את האגסים לצורת מניפה.

הרכבה ואפייה

  1. מדליקים תנור בתכנית טורבו ל-170 מעלות.
  2.            מזלפים כמות של קרם שקדים עד ל-1/3 גובה הקלתית.
  3.            מסדרים בצורה צפופה את האגסים כאשר החלק העגול שלהם בולט כלפי מעלה.
  4.            מפזרים בין האגסים שקדים פרוסים.
  5.            אופים למשך 25-35 דקות ועד להשחמה של הבצק הפריך וקרם השקדים.
  6.            מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות