טארט פירות עונתי

רכיבים

רינג עגול בקוטר 22×2 ס״מ

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה בגודל L

קרם פטיסייר

500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל / כפית מחית או תמצית וניל
100 גר' חלמון (5 חלמונים מביצה בגודל L)
100 גר' סוכר
55 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה

פירות חתוכים

אופן הכנה

בצק פריך

  1. במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.

  2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.

  3. עוטפים את הבצק ומניחים אותו להתקרר במקרר למשך שעה לפחות.

 

הכנת הקלתית

  1. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח.
  2. משמנים את התבנית בחמאה ומעבירים את הבצק המרודד לתבנית ומקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית.
  3. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה (כעשר דקות). במקביל מדליקים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  4. מרפדים את הבצק הקפוא בנייר אפייה ומניחים עליו קטניות כלשהן (שעועית, חומוס וכו)- במטרה לייצר מעין משקולת שתעזור לקבע את צורת הבצק במהלך האפייה.
  5. אופים את הבצק במשך 10 דקות עם המשקולות. לאחר מכן מסירים את הקטניות (יחד עם נייר האפייה/נייר האלומיניום) וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד להזהבת הבצק.

 

קרם פטיסייר

1. בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל- בקערה- טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.

2. מוסיפים את החלב הרותח לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים היטב.

3. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים מהסיר ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים חמאה לתערובת וטורפים עד לאיחוד.

6. מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).

 

הרכבת הטארט

  1. ממלאים את הקלתית בקרם פטיסייר.

  2. חותכים פירות ומסדרים אותם על הקרם.

  3. מומלץ לצרוך את הטארט סמוך להרכבה, אך ניתן לאכול ממנו עד שלושה ימים ממועד הכנת הקרם.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
4 תגובות
כתיבת תגובה
  • נטלי

    הי, במתכונים שפירסמת לפסח כתוב קמח
    באיזה קמח אתה משתמש?
    הכל נראה מושלם

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי נטלי,
      תוכלי לומר לי ספציפית לאיזה מתכון את מתכוונת? 🙂

  • ניצן

    היי, אני מעוניינת להכין אבל בתבנית טארט גודל 26, איך לשנות את הכמויות כדי שיתאימו?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי,
      את יכולה להכפיל פי 1.4 (גם פי 1.5 יהיה בסדר 🙂

      בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות