טארט פיסטוק ותותים

רכיבים

רינג בקוטר 22×2 ס״מ

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

מלית פיסטוק לאפייה

100 גרם חמאה רכה
100 גרם פיסטוק טבעי טחון
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה M
15 גרם רום
30 גרם קורנפלור

קרם פיסטוק לזילוף

3 גרם ג׳לטין +15 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
30 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת

ריבת תות

50 גרם ריבת תות

20 תותים

לקישוט

10 גרם פיסטוק גרוס

אופן הכנה

קרם פיסטוק לזילוף

  1. מערבבים יחד את הג׳לטין והמים עד להתמצקות הג׳לטין (כ-10 דקות). במקביל מסדרים שוקולד לבן ומחית פיסטוק בכוס מדידה.

  2. בסיר מביאים שמנת לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין. מערבבים עד להמסת הג׳לטין.

  3. יוצקים את התערובת החמה על השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק, מחכים דקה להמסת השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.

  4. מסננים לתוך קופסה ומעבירים לקירור של 4 שעות לפחות במקרר.

לבצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה לפירורים דקים.
  2. מוסיפים את החלמון ומערבבים רק עד שנוצר בצק ראשוני.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לקוטר שיהיה גדול ב-4-5 ס״מ מקוטר תבנית הטארט.
  5. משמנים את הרינג בחמאה, מסירים עודפי קמח בעזרת מברשת ומעבירים את הבצק לתבנית הטארט. מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית.

מלי הפיסטוק לאפייה ואפייה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים יחד (ניתן גם לעשות זאת במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון) לתערובת אחידה.

  3. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף (לא חובה) ומזלפים עד ל-1/3 גובה הקלתית.

  4. אופים למשך 25-30 דקות ועד להשחמה של הבצק הפריך ומלית הפסיטוק. מצננים.

הרכבת הקינוח

  1. מורחים ריבת תות בשכבה אחידה על שכבת הפיסטוק האפוי.

  2. מסדרים את התותים בצורה אקראית על שכבת הריבה.

  3. מקציפים את קרם הפיסטוק שהתקרר לקציפה רכה (יש להמנע מהקצפת יתר- אחרת הקציפה ״תישבר״).
    מעבירים את הקציפה לשקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר 10-12 מ״מ.

  4. מזלפים קרם פיסטוק בין התותים.

  5. מפזרים פיסטוק גרוס על הטארט ומגישים.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
11 תגובות
כתיבת תגובה
  • אהרן מרום

    ערב טוב שאלה לי אליך: מה יכול לגרום לבצק של הטארט להיות רך מדי ולא אחיד אלה נפרד בקלות?
    תודה על התשובה ושנה טובה ומבורכת

    הוסיפו תגובה
  • אלון שבו

    הי אהרן,
    הכוונה היא שהבצק לאחר האפייה יוצא רך ולא פריך?

    הוסיפו תגובה
  • פז

    שלום,
    מה יכולה להיות הסיבה לכך שכשאני אופה בצק פריך בתבנית הדפנות שלו "צונחות" ולא אחידות?.
    תודה.

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי פז מה שלומך?

      האם את מקפידה למקם את הבצק על התבנית כך שהוא יהיה ממש צמוד הן לתבנית והן למשטח של התבנית (כך שתיווצר זווית של 90 מעלות ללא מרווחים)?
      הרבה פעם מיקום לא טוב של הבצק הוא הגורם לבעיה

    2. פז

      שלומי מצויין, תודה !
      חייבת לומר שמאוד התלהבתי לראות סוף סוף מתכונים כל כך מיוחדים באינטרנט. עשה לי חשק להכין ולהכין כל היום..
      אני מקפידה על על המיקום וכל זה, ובכל זאת לא מצליחה.. אנסה לעבוד על זה יותר להבא.. יש עוד סיבה שיכולה לגרום לזה?
      תודה רבה על התשובות המהירות..
      יום מתוק!!

  • עדי מימון

    שלום,
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הרום במשהו אחר?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי!

      כן בהחלט את יכולה להחליף אותו בכל אלכוהול או ליקר שאת רוצה,
      ואפילו להשמיט אותו אם את מעדיפה.

      המון בהצלחה!

  • אפרת פרג'ון

    הי, אני רוצה לעשות טארלטים קטנים, אתה יודע כמה בערך ייכנסו לי בכמות של המתכון?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי אפרת, סביב 8 יחידות. בהצלחה!

  • עמית לבוביץ

    היי!! רציתי לדעת האם יש סיכוי לגרסה כשרה לפסח?
    מאוד רוצה תלותיות פיסטוק ותותים.. אולי יש לך רעיון?
    תודה וחג שמח..(:

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי עמית, אפשר להחליף את הקמח במתכון לקמח ׳כרגיל׳ או קמח ׳תמי׳, זה כמובן לא ייצא אותו הדבר אבל זה בהחלט ייצא טוב. המון בהצלחה!

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות