טארט טאטן

רכיבים

תבנית בקוטר 22 ס״מ

 

תחתית הטארט

250 גרם בצק עלים חמאה

רוטב טופי דבש

100 גרם סוכר
60 גרם דבש
40 גרם סירופ גלוקוזה
50 גרם מים
100 גרם חמאה
1/2 מקל וניל // כפית מחית וניל

מילוי תפוחים

10 תפוחים מסוג גרני סמית׳
כף מיץ לימון סחוט

חלת דבש

165 גרם סוכר לבן
40 גרם דבש
65 גרם גלוקוזה
30 גרם מים
7 גרם סודה לשתיה

אופן הכנה

רוטב טופי

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מביאים לרתיחה סוכר, דבש, גלוקוזה ומים. מחממים אותם עד ליצירת קרמל כהה. חשוב לא לערבב את התערובת במהלך הבישול- ניתן להרים ולהניע את הסיר קלות אך אין לערבב עם כף.
  3. מוסיפים את החמאה בהדרגה וטורפים עד לאיחודה בתערובת הקרמל.
  4. מוסיפים וניל ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את הרוטב לתוך התבנית ומאפשרים לו להתקרר ולהתמצק.

הכנת התפוחים

  1. מקלפים, מגלענים ופורסים את התפוחים לרבעים. מוסיפים את מיץ הלימון ומצפים בו את התפוחים.
  2. מסדרים את התפוחים על שכבת הטופי בצורה צפופה ומסודרת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך כשעה ועד שהתפוחים הופכים מקורמלים.
  4. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפ׳ החדר בתוך התבנית.

תחתית בצק העלים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. מרדדים את בצק העלים לעובי 2-3 מ״מ. מפזרים עליו שכבה דקה של אבקת סוכר.
  3. מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולאחר מכן בין 2 מגשי אפייה. אופים במשך 20-30 דקות ועד שהבצק משחים ושכבת אבקת הסוכר מתקרמלת. מצננים.
  4. חותכים בעדינות את הבצק האפוי לעיגול בקוטר התבנית (נעזרים ברינג בקוטר דומה).

חלת דבש

  1. מביאים לרתיחה סוכר, דבש, גלוקוזה ומים, ומחממים אותם עד ליצירת קרמל בהיר.
  2. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים במהירות. ברגע שהתערובת מעורבבת היטב יוצקים אותה על משטח סיליקון/נייר אפייה. מצננים.
  3. שוברים את חלת הדבש לחתיכות גדולות.

הרכבת העוגה

  1.  בעזרת סכין או פלטה מפרידים את התפוחים המקורמלים מדפנות התבנית.
  2. מניחים את בצק העלים האפוי על התפוחים המקרומלים, הופכים בעדינות את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה.
  3.  מסדרים שברי חלת דבש על העוגה.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות