הרשמו לניוזלטר שלי
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות
newsletter banner
צרו קשר
* שדה חובה
contact us banner

טארט וניל ותאנים

רכיבים

רינג בקוטר 18×3 ס״מ

כדורי מוס לבנים

2 גרם ג׳לטין + 10 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל לבן

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

טורט וניל

1 ביצה
35 גרם סוכר
35 גרם גרם קמח
5 גרם מחית וניל // ¼ מקל וניל

קרם פטיסייר

500 מ"ל חלב
1/2 מקל וניל // 1 כפית מחית וניל
100 גרם חלמון
100 גרם סוכר
55 גרם קורנפלור
100 גרם חמאה

קישוט דסקיות שוקולד לבן

100 גרם שוקולד לבן
10 גרם חמאת קקאו
2 גרם צבע מאכל לבן

5 תאנים

 

אופן הכנה

כדורי מוס לבנים

  1. מכינים מראש את תבנית הסיליקון- תבנית שקעים בצורת כדורים שלמים בקוטר 3 ס"מ (תבנית של חברת silikomat) , מונחת על משטח קשיח על מנת שניתן יהיה לנייד אותה.
  2. מערבבים היטב ג׳לטין עם מים ומשהים אותם יחד עד להתמצקות הג׳לטין (כ-10 דקות).
  3. בסיר מביאים לרתיחה שמנת. במקביל מסדרים שוקולד לבן בכוס מדידה.
  4. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הג׳לטין. מערבבים היטב עד להמסה ואיחוד הג׳לטין עם השמנת.
  5. יוצקים את השמנת הרותחת עם הג׳לטין על השוקולד. ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים עם בלנדר מוט לתערובת אחידה.
  6. מסננים לתוך קופסה ומקררים לחלוטין במקרר (כ-4-5 שעות).
  7. מקציפים את התערובת לקציפה רכה מאוד, יש להמנע מהקצפת יתר.
  8. מעבירים את הקציפה לשקית זילוף ומזלפים אותה לתוך שקעי תבנית הסיליקון.
  9. מקפיאים את כדורי המוס (כ-4-6 שעות).
  10. מחלצים את הכדורים מתבנית הסיליקון, מעבירים לקופסה סגורה ומשאירים בפריזר עד להרכבת הטארט.

בצק פריך

  1.  במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
  3. עוטפים את הבצק ומניחים אותו להתקרר במקרר לפחות שעה- או עד שהוא מתקרר.

הכנת הקלתית

  1. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח בעזרת מברשת.
  2. מעבירים את עיגול הבצק לתבנית ומקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית.
  3. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים לפריזר להקפאה למשך עשר דקות לפחות. במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  4. אופים את הבצק במשך 15-20 דקות ועד להזהבת הבצק.

הכנת טורט וניל

  1.    מחממים מראש תנור ל-170 בתוכנית טורבו.
  2.     מקציפים ביצים עם סוכר ווניל במיקסר עם בלון הקצפה במהירות גבוהה עד ליצירת קציפה תפוחה ובהירה.
  3.   מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח בהדרגה.
  4.    מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותה לגובה 1/2 ס"מ בעזרת פלטה מדורגת (חשוב לקחת בחשבון שבסופו של דבר יהיה שימוש של עיגול בקוטר 14 ס״מ). אופים במשך 10-15 דקות עד להזהבה של הטורט.
  5.    מצננים את הטורט וקורצים עיגול בקוטר 14×1 ס״מ (אם יש צורך ניתן לחתוך את הטורט לגובה המתאים).

הכנת קרם פטיסייר

  1. בסיר מרתיחים חלב עם וניל. במקביל טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור בתוך קערה.
  2. מוסיפים את החלב הרותח לקערה וטורפים היטב.
  3. מסננים את התערובת בחזרה לסיר ומביאים אותה לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת על אש נמוכה. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מורידים אותה מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה לתערובת וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על גבי התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (כשעה במקרר).

דסקיות שוקולד לבן

  1.  מטמפררים שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד לטמפ׳ 40-45 מעלות. מוסיפים צבע מאכל לבן וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט.
  2.  מסננים את השוקולד ומצננים אותו בתוך קערה או על השיש עם שפכטל לטמפ׳ של 25-26 מעלות.
  3.  מחממים בזהירות את השוקולד ל-28-29 מעלות. מעלות ויוצקים על דף גיטרה. מניחים על השוקולד דף גיטרה נוסף ומדקקים לעובי של 1 מ״מ. מניחים בצד להתחלת התייצבות השוקולד.
  4.  כשהשוקולד מעט יציב יותר (אך לא יציב לגמרי) קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס״מ בעזרת מיקד (כלומר קורצים עיגולים על גבי דף הגיטרה עצמו). מניחים את דפי הגיטרה בין 2 מגשים ומעבירים למקרר להתייצבות מוחלטת.

הרכבת הטארט

  1. טורפים היטב את קרם הפטיסייר עד שהוא חוזר למרקם קרמי וממלאים את הקלתית עד מחית הגובה.
  2. מוסיפים את דסקית טורט הוניל.
  3. ממלאים שאר הקלתית בשכבה נוספת של קרם פטסייר.
  4. מסדרים כדורי מוס לבנים, דסקיות שוקולד לבן ותאנים חתוכות לרבעים.

כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
3 תגובות
כתיבת תגובה
  • ליאור

    היי, קודם כל תודה על המתכון! אני רוצה להכין טארט שיוכל לעמוד לזמן קצת יותר ממושך בטמפ החדר. יש לך רעיון למשהו אחר במקום כדורי מוס קפואים?

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      הי ליאור!

      אם הבעיה היא העמידות של המוס בחום הייתי הולך על משהו שיחזיק מעמד כמו למשל מרנגים ( אפשר גם לזלף גדולים), או מקרונים.
      אם זה פחות רלוונטי בגלל הזמן שצריך להשקיע- אפשר כמובן להוסיף פירות נוספים, או פשוט להוסיף עוד תאנים ועוד דסקיות שוקולד.

      מקווה שהצלחתי לעזור 🙂

  • ליאור

    תודה!

    הוסיפו תגובה

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות