טארטלט פירות הדר

רכיבים

רינג בקוטר 7×2 ס״מ
7-8 יחידות

 

בצק פריך

150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
1 חלמון מביצה L

 

קרם שקדים וברגמוט

100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר
100 גרם אבקת שקדים
1 ביצה m
30 גרם קורנפלור
15 גרם רום בהיר
3-4 טיפות תמצית ברגמוט (אופציונאלי)

פלואיד ג׳ל תפוז

100 גרם מחית/מיץ תפוזים טבעי
10 גרם סוכר
2 גרם אגר אגר

 

3-4 תפוזים או פרי הדר אחר

 

אופן הכנה

בצק פריך

  1.  במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת פירורים דקים.
  2. מוסיפים ביצה ומערבלים עד ליצירת בצק ראשוני.
  3. עוטפים את הבצק ומניחים אותו להתקרר במקרר למשך שעה- או עד שהוא מתקרר.

הכנת הקלתית

  1. חותכים 1/8 מהבצק ומרדדים אותו לעובי של 2-3 מ"מ. ניתן לרדד בין שתי ניירות אפיה או על משטח העבודה תוך שימוש בקמח למניעת הידבקות הבצק בעת הרידוד. אם בוחרים בשיטה השנייה חשוב להקפיד בתום הרידוד להבריש את  עודפי הקמח בעזרת מברשת.
  2. משמנים את הרינגים בחמאה ומעבירים את עיגול הבצק לתבנית. מקפידים להצמיד את הבצק לכל משטח התבנית.
  3. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר עד להכנת קרם השקדים.

קרם שקדים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  2. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים ליצירת קרם אחיד.
  3. מזלפים/מעבירים את הקרם לתוך הקלתיות עד לשליש גובהן.
  4. אופים במשך 15-20 דקות ועד הקלתית וקרם השקדים מזהיבים. מצננים.

פלואיד ג׳ל

  1. מביאים לרתיחה מיץ תפוזים, סוכר ואגר אגר תוך כדי ערבוב.
  2. מקררים לגמרי במקרר (כחצי שעה).
  3. טוחנים למחית חלקה ומסננים.

הרכבה

  1. מורחים שכבה דקה של פלואיד ג׳ל על פני קרם השקדים האפוי.
  2. מפלטים תפוזים או פירות הדר אחרים ומסדרים אותם על הפלואיד ג׳ל.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות