ברטון עם קרם פיסטוק ופירות עונתיים

רכיבים

רינג בקוטר 22×2 ס״מ

 

ברטון

150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
40 גרם חלמונים
225 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח

קרם פטיסייר פיסטוק

250 גרם חלב
¼ מקל וניל
50 גרם חלמון
50 גרם סוכר
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה
30 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת (מומלץ של חברת ׳בוארון׳)

פירות עונתיים

אופן הכנה

קרם פטיסייר פיסטוק

  1. בסיר מרתיחים חלב עם מקל וניל. במקביל- בקערה- טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור.
  2. לאחר שהחלב רתח מוסיפים אותו לקערה של החלמונים, הסוכר והקורנפלור וטורפים מיד.
  3. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, על אש נמוכה, ומביאים לרתיחה. חשוב כל הזמן לטרוף את התערובת. ברגע שהתערובת רותחת (מבעבעת), מורידים את הקרם מהסיר ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים חמאה לתערובת, וטורפים עד לאיחוד.
  5. מניחים על התערובת ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לקירור מוחלט (לפחות שעתיים במקרר).
  6. מוסיפים מחית פיסטוק בכמות הרצויה עבורכם לתערובת הפטיסייר וטורפים עד לאיחוד.

 

בצק ברטון

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מרככים חמאה עם סוכר.
  2. מוסיפים חלמונים ומאחדים.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. מסדרים תבנית עם נייר אפייה, מניחים עליה את הרינג. מעבירים לתוכו את הבצק ומשטחים אותו בתוך הרינג.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-30 דקות ועד להזהבה.
  6. מצננים את הבצק בטמפ' החדר.

 

הרכבת הקינוח

  1. מעבירים את קרם הפיסטוק לשקית זילוף עם צנתר סנט הונורה ומזלפים קרם פיסטוק בצורה המועדפת עליכם.
  2. חותכים פירות ומסדרים אותם על הקרם.
כתיבת תגובה
סדנאות קרובות
תגובות
5 תגובות
כתיבת תגובה
  • נורית

    אוי זה נראה מדהים!

    הוסיפו תגובה
  • יוסי

    זה יעבוד עם כל סוג של פרי? נראה מעולה!

    הוסיפו תגובה
  • שירן נדיר

    נראה מושלם וקל להכנה!

    הוסיפו תגובה
  • נעמי

    היי אלון 🙂 רציתי לשאול אם ניתן להכין שכבה נוספת מעוגת הבסיס כדי ליצור עוגת שכבות
    תודה

    הוסיפו תגובה
    1. אלון שבו

      היי נעמי, כן. רק חשוב לדאוג ששכבת הברטון לא תהיה עבה מדי כדי שלא תלחץ את השכבה של הקרם. בהצלחה !

הוספת תגובה

@alon_shabo עקבו אחרי באינסטגרם
קידום ניוזלטר
קבלו עדכונים והפתעות מתוקות